Academia Oracle a început astăzi la Timişoara cursurile pentru 180 de profesori de informatică din zona de Vest a ţării, în urma cărora profesorii vor putea preda elevilor de clasa a XII-a, de la profilul informatică, cursul "Introduction to Computer Science and Business". Noutatea acestui curs ce va fi predat în liceele din România începând din anul şcolar 2007-2008 constă în faptul că elevii sunt familiarizaţi cu tehnologia informaţiei aplicată în mediul economic şi pot aplica cunoştinţele din IT în zona de business.
Profesorii români, care anterior acestei pregătiri cu instructor în clasă au absolvit un curs online complex care a durat 9 săptămâni, vor lua parte la training în clasă pe durata unei săptămâni, la finalul căreia vor susţine un examen de calificare pentru a preda în şcoli acest program. Academia Oracle intenţionează să continue acest program amplu de instruire şi în anul 2008, asigurându-se că elevii români vor putea învăţa tehnologii de ultimă oră. La finalul acestui program, peste 80.000 de elevi pe an vor putea beneficia de cursul Academiei Oracle prin intermediul celor 1.500 de profesori de informatică certificaţi ca traineri Oracle.
În prima etapă a cursurilor desfăşurată la Bucureşti în mai 2007, peste 500 de profesori din zona de sud a ţării au urmat cursurile Academiei Oracle. Iniţiativa de training se înscrie în parteneriatul semnat în 2006 între Oracle România şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru a aduce ultimele tehnologii în programa şcolară a liceelor din toată ţara. În plus, această sesiune de training reafirmă promisiunea făcută de Oracle România şi Minister de a furniza elevilor români abilităţi şi cunoştinţe despre tehnologia actuală.
"Acest parteneriat este un bun exemplu care arată modul pozitiv în care companiile şi guvernele pot colabora pentru a juca un rol important în dezvoltarea potenţialului noii generaţii", a spus domnul Ştefan Cojanu, Managing Director Oracle Romania.
"Suntem mândri că acest curs din cadrul Academiei Oracle a devenit parte a programei de informatică şi că sute de profesori pot participa la formare. Este garanţia că programa şcolară este adaptată ultimelor tendinţe în materie de tehnologia informaţiei. În acest mod, şcolile pot furniza elevilor abilităţile de care au nevoie pentru cariera profesională, în contextul economiei globale de astăzi", a declarat Cristian Adomniţei, Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.
Despre Academia Oracle
Academia Oracle vine în sprijinul a peste 300.000 de elevi din 80 de ţări. Prin încheierea de parteneriate cu diverse organizaţii (universităţi, şcoli, ministere) care cred în pregătirea din timp a carierei, Academia Oracle îi susţine pe elevi în acumularea abilităţilor şi cunoştinţelor tehnologice necesare carierelor din secolul al 21-lea. Academia Oracle face parte din angajamentul luat de Oracle faţă de sistemele educaţionale.
În România, Oracle a sprijinit studenţii şi universităţile prin intermediul Academiei Oracle încă din 1999. În 2003, România a implementat acest program în mai multe licee din ţară, iar în ianuarie 2006 programul a fost extins la toate şcolile, la nivel naţional, aceste iniţiative ajutând mii de elevi români să acumuleze experienţă cu tehnologie şi software Oracle înainte de a începe să lucreze.
Despre Oracle
Oracle este cea mai mare companie de software pentru mediul enterprise din lume.
###
Mărci înregistrate
Oracle, JD Edwards, PeopleSoft şi Siebel sunt mărci înregistrate ale Oracle Corporation şi/sau ale partenerilor săi. Alte nume pot fi mărci înregistrate ale proprietarilor lor.