"Oracle" implementează prima ofertă educaţională din România

Corina Dunar
Ziarul BURSA #Companii #IT / 23 noiembrie 2007

"Oracle" implementează prima ofertă educaţională din România

1.600 de profesori din toată ţara şi de toate specializările vor urma săptămâna viitoare cursuri de utilizare a programului Think.com

"Oracle România" va demara săptămâna viitoare o iniţiativă educaţională complexă dedicată elevilor de gimnaziu şi liceu: implementarea la nivel naţional a programului Think.com, o platformă colaborativă destinată procesului de învăţare pentru elevi de toate vârstele.

Conform Memorandumului de Înţelegere încheiat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului din România în 2006 şi completat prin două amendamente în 2006 şi 2007, "Oracle" a început săptămâna aceasta training-ul profesorilor care vor preda la clasă cu ajutorul platformei colaborative Think.com. Programul Think.com a fost implementat ca proiect pilot în 16 şcoli în 2006 şi, datorită succesului de care s-a bucurat, Oracle şi Ministerul au decis extinderea acestuia la nivel naţional.

Trainingul de săptămâna viitoare are 1.600 de profesori participanţi care vor preda elevilor de la clasele a III-a până la a XII-a, iar cursurile sunt susţinute de profesori instruiţi de Oracle anul trecut, în cadrul proiectului pilot. Trainingul are loc în 13 locaţii din 11 oraşe: Bucureşti, Sibiu, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Focşani, Târgovişte, Craiova, Ploieşti, Piteşti, Constanţa.

Şcolile gimnaziale şi liceale pot introduce programul Think.com sub forma unui curs opţional sau ca activitate extracuriculară, pentru clasele III-XII, indiferent de specializarea acestora. Elevii construiesc pagini web pe care le folosesc pentru a lucra la teme date şi pot lua legătura cu alţi elevi sau profesori înscrişi în program, din toată lumea. Accesul la platforma Think.com se realizează pe bază de nume de utilizator şi parolă şi se desfăşoară sub supravegherea strictă a profesorilor.

"Acest parteneriat este un bun exemplu care arată modul pozitiv în care companiile şi guvernele pot colabora în beneficiul tinerilor. Prin implementarea acestui program, 160.000 de elevi pe an vor beneficia de un sistem modern de învăţământ, care le permite să fie în conexiune permanentă cu orice şcoală din lume care este membră a acestei comunităţi", a spus domnul Ştefan Cojanu, Managing Director Oracle România.

Think.com

Think.com, un proiect al Fundaţiei Educaţionale Oracle, este un serviciu gratuit destinat şcolilor care doresc să utilizeze tehnologie de ultimă oră în scopuri educaţionale. Think.com utilizează capabilităţile bazei de date Oracle pentru a găzdui, gestiona şi opera la distanţă conţinutul, pe un server din Statele Unite. Componenta de e-mail a programului este construită pe platforma Oracle Collaboration Suite. Componenta de pagină web permite profesorilor şi elevilor să schimbe informaţii în cadrul comunităţii protejate Think.com, să îşi posteze lucrările proprii pentru a fi citite şi de alţi elevi, să răspundă la diferite subiecte. Think.com are aproximativ 6.000 de şcoli membre din 26 de ţări din toată lumea şi este utilizat de aproximativ 275.000 de elevi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb