Orange Business: Sectorul energetic a înregistrat cele mai multe atacuri cibernetice în 2023

F.D.
Miscellanea / 23 noiembrie 2023

Orange Business: Sectorul energetic a înregistrat cele mai multe atacuri cibernetice în 2023

Orange Business lansează noul raport Business Internet Security 2023, ce oferă o imagine detaliată asupra provocărilor din domeniul securităţii cibernetice din ultimul an în contextul revoluţiilor tehnologice precum generative AI. Ajuns la a şasea ediţie, noul raport pune la dispoziţia experţilor din domeniu, dar şi a mediului de afaceri deopotrivă, informaţii despre cele mai frecvente atacuri cibernetice întâmpinate la nivelul pieţei locale, predicţii pentru 2024, dar şi soluţii concrete furnizate de Orange Business pentru protecţia companiilor şi a administraţiilor publice.

Distribuţia atacurilor pe verticalele de business din România

Conform raportului realizat de experţii Orange Business ce au analizat peste 11 milioane de ameninţări identificate lunar de serviciul Business Internet Security, a fost observată o creştere constantă a numărului de atacuri cibernetice. Analiza datelor din acest an a arătat că sectorul energetic a fost cel mai afectat, înregistrând 31% din totalul atacurilor, urmat de transporturi cu peste 22%, sectorul guvernamental şi cel al serviciilor publice cu 19%, retail cu 19,7% şi cel de sănătate cu peste 10%.

Tipuri de ameninţări cibernetice şi distribuţia lor pe regiuni

2023 a fost un an al ransomware-ului, continuând tendiţă din anii anteriori, ce s-a manifestat printr-un număr crescut de atacuri care au afectat numeroase companii şi au generat pierderi totalizând zeci de miliarde de USD. Datele analizate au arătat că atacurile de tip ransomware continuă să se propage atât prin vectori clasici precum e-mailuri, reţele sociale şi descărcarea de fisiere din surse nesigure, cât şi prin metode noi, precum atacurile iniţiate din browser. Într-un top al celor mai răspândite tipuri de atacuri, pe primul loc se plasează ransomware-ul cu peste 34%, urmat de phishing cu 31% pentru al treilea an consecutiv, în timp ce pe locul 3 s-au aflat atacurile de tip DDoS ce au însumat 27% din totalul incidentelor.

Din punct de vedere al distribuţiei la nivel naţional, cele mai multe atacuri au vizat regiunea Bucureşti, aceasta însumând aproape 40% din totalul ameninţărilor, urmată de regiunea de Sud-Est cu 27,13% şi regiunea Banatului cu 16,27%. Astfel, Bucureştiul se află pe primul loc, cu o medie de 980.000 de atacuri prevenite în fiecare lună, urmat de Constanţa cu o medie de 670.000 de atacuri lunar, in timp ce Timişoara se află pe locul trei cu aproape 340.000 de ameninţări detectate şi blocate în fiecare lună.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb