ORAŞELE MICI CAUTĂ FINANŢARE Alocările bugetare - insuficiente pentru dezvoltarea localităţilor

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 29 ianuarie 2021

Cheltuielile cu asistenţii personali ai persoanelor cu handicap şi cu bursele şcolare vor fi cuprinse în bugetul naţional, a declarat, ieri, Adrian Teban, primarul oraşului Cugir şi preşedinte al Asociaţiei Oraşelor din România, după o întâlnire cu premierul Florin Cîţu.

"Noi, primarii de oraşe, am solicitat ca, pe bugetul din acest an, cheltuielile privind asistenţii personali şi indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap să fie susţinute de la bugetul de stat. Principiul este că orice politică naţională trebuie susţinută prin bugetul de stat. Acest principiu a fost agreat cu prim-ministrul Florin Cîţu. Şi, de asemenea, având în vedere că la nivel naţional s-a stabilit ca bursele şcolare să aibă un anumit cuantum, o considerăm tot o politică naţională şi considerăm că aceste cheltuieli trebuie cuprinse tot în bugetul de stat", a declarat Adrian Teban.

El a adăugat că o altă chestiune foarte importantă discutată în cadrul întrevederii a fost legată de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în care şi oraşele mici să fie cooptate.

"În ultimii ani, oraşele mici şi mijlocii au fost, oarecum, marginalizate pe fondurile europene, pentru că Planul Naţional de Dezvoltare Rurală era pentru comune, celelalte programe operaţionale, în principal, erau destinate municipiilor şi am cerut prim-ministrului ca pe viitorul exerciţiu financiar, 2021-2027, şi pe Planul Naţional de Rezilienţă să avem o axă sau să avem programe dedicate pentru oraşele mici. Avem oraşe din România care, pe acest considerent, că nu au avut acces la fonduri, s-au transformat în comune şi nu este o chestiune normală. Noi dorim să dezvoltăm România şi nu dorim să redevenim spaţiu rural", a mai spus preşedintele Asociaţiei Oraşelor din România.

Un alt subiect discutat de reprezentanţii AOR cu şeful Guvernului este cel legat de clarificarea situaţiei juridice a clădirilor şi terenurilor degradate care se regăsesc în multe oraşe din România. Edilii oraşelor mici doresc ca să fie realizată o identificare a spaţiilor nefolosite, să li se clarifice situaţia juridică şi să fie pregătite proiecte pentru reabilitarea lor sau pentru realizarea altor obiective în locaţiile respective, proiecte care să fie finanţate din fondurile europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb