ZIARUL BURSA

29 ianuarie 2021
Ediţia din 18.09.2024
Grafică de MAKE

PERCEPŢIA ÎN UE: Pe locul întâi la corupţie, la egalitate, Ungaria, Bulgaria şi România

George MarinescuAnticorupţie / 29 ianuarie 2021

Florin Roman, deputat PNL: "Înseamnă că în acest moment statul nu are capacitatea de reacţie pentru a reduce fenomenul corupţiei"  

Vasile Dîncu, senator PSD: "Prin prisma a ce se întâmplă acum, cred că situaţia privind indicele percepţiei corupţiei în ţara noastră va fi mai gravă în raportul ce va fi publicat la începutul anului viitor"

Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei în guvernările Orban: "Combaterea corupţiei doar prin mijloace judiciare - insuficientă"

Cu un scor de 44 de puncte din 100, România rămâne în continuare pe primul loc în topul ţărilor percepute ca fiind cele mai corupte. Ţara noastră împarte locul "fruntaş" cu Ungaria şi Bulgaria, care au acelaşi scor privind percepţia asupra corupţiei, se arată în raportul privind indexul percepţiei corupţiei pentru anul 2020 realizat de Transparency International. Clasamentul este întocmit prin acordarea de puncte, de la 0 la 100, în care 0 înseamnă "foarte corupt", iar 100 "deloc corupt".

Încrederea în economia României a crescut în ianuarie, pentru a doua lună consecutiv

Încrederea în economia României a crescut în ianuarie, pentru a doua lună consecutiv

M.G.Macroeconomie / 29 ianuarie 2021

Încrederea în economia României a urcat în luna ianuarie pentru a doua lună consecutiv, cu 2,7 puncte, atingând valoarea de 89,9 puncte faţă de 87,2 puncte în luna decembrie, cel mai ridicat nivel din septembrie încoace, conform indicatorilor de încredere calculaţi de Comisia Europeană. Anterior declinului suferit în luna octombrie şi noiembrie, indicatorul de încredere în economia României crescuse cinci luni la rând, avans asociat revenirii din perioada lockdown-ului economic şi social. Indicatorii Comisiei (ESI) vizează încrederea în economie şi principalele sectoare din ţările membre ale Uniunii Europene în luna ianuarie.

"Campania de vaccinare este soluţia pe care o aşteptam pentru normalizare"

ALIN BURCEA, CEO PARALELA 45: "Campania de vaccinare este soluţia pe care o aşteptam pentru normalizare"

A consemnat Adelina ToaderCompanii / 29 ianuarie 2021

"Redresarea turismului se poate face doar cu sprijin financiar şi cu atragerea de turişti" Paralela 45 a lansat zboruri directe către Maldive, Zanzibar, Hurghada, Sharm el Sheikh, Punta Cana, Cancun, care vor fi operate până în martie 

Reporter: Cum arată industria turismului după un an în care a fost puternic lovită? În ce măsură au răspuns soluţiile Guvernului la nevoile industriei?

"Tsunami" de emisiuni de obligaţiuni pe pieţele emergente

V.R.Internaţional / 29 ianuarie 2021

Guvernele şi companiile din ţările în curs de dezvoltare au vândut obligaţiuni internaţionale de 112,57 miliarde de dolari în primele 26 de zile ale anului 2021, nivel apropiat de recordul lunar istoric de 112,78 miliarde de dolari stabilit în ianuarie anul trecut, potrivit datelor Bond Radar, preluate de Financial Times (FT), care menţionează că ultimele zile ale lunii curente vor depăşi pragul menţionat.

Simona Halep

ŞAPTE ANI ÎN TOP 10 WTA Halep, cea mai constantă jucătoare de tenis aflată în activitate

O.D.Sport / 29 ianuarie 2021

Simona Halep reuşeşte o adevărată demonstraţie de forţă, de şapte ani se află neîntrerupt în Top 10 WTA. Sportiva noastră a ajuns la săptămâna consecutivă cu numărul 346 între cele mai bune zece jucătoare din lume. Doar Martina Navratilova (1.000), Chris Evert (746), Stefanie Graf (625), Gabriela Sabatini (508), Pam Shriver (458), Arantxa Sanchez-Vicario (429) şi Hana Mandlikova (421) au mai multe săptămâni la rând în Top 10 WTA, dar niciuna dintre ele nu se mai află în activitate.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Strigoii

Cornel CodiţăEditorial / 29 ianuarie 2021

Cornel Codiţă

Lăsaţi-l pe Ibsen în pace, el săracul nu are nici o vină. Strigoii care ne bîntuie astăzi, nu prin cotloanele ascunse şi întunecate ale lumii noastre, ci pe bulevardele ei principale, prin birourile cu ferestre mari ale instituţiilor celor mai...

Bursele europene continuă să scadă

BURSELE LUMII Bursele europene continuă să scadă

A.V.Internaţional / 29 ianuarie 2021

Pieţele acţiunilor din Europa au scăzut ieri, din cauza temerilor generate de apariţia noilor tulpini de coronavirus, respectiv de faptul că, în aceste condiţii, redresarea economiei globale va dura mai mult decât arătau aşteptările.

Sporuri salariale, acordate în sumă fixă

I.Ghe.Politică / 29 ianuarie 2021

Ministerul Muncii pregăteşte un proiect de lege care va modifica legea salarizării unitare a bugetarilor, după cum a anunţat, ieri, ministrul de resort Raluca Turcan. Ea a dat două detalii despre modificările pe care le va propune, legate de...

MACRO NEWSLETTER 29 ianuarie 2021

MACRO NEWSLETTER 29 ianuarie 2021

Macroeconomie / 29 ianuarie 2021

Comenzile pentru bunuri durabile din SUA şi-au temperat creşterea anuală în decembrie 2020, până la 1,4%, de la 4,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un avans de 1,2% în luna anterioară. Comenzile pentru bunuri...

Revigorare pe piaţa ofertelor de muncă

Revigorare pe piaţa ofertelor de muncă

O.D.Miscellanea / 29 ianuarie 2021

Oamenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă au motive de optimism la începutul acestui an. Piaţa muncii cunoaşte o uşoară revigorare după căderea provocată de pandemie.

Da, se poate!

Da, se poate!

Miscellanea / 29 ianuarie 2021

Intraprenorii creează acum oportunităţi noi şi alimentează creşterea economică a Indiei. Urmăriţi în continuare poveştile de succes a trei astfel de personalităţi: Pawan Goenka, Nitin Paranjpe şi Amitabh Kant.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo