VASILE DÎNCU, SENATOR PSD: "Auditul de integritate a României - o necesitate"

M.G.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 29 ianuarie 2021

Vasile Dîncu

Vasile Dîncu

Spre deosebire de liberali, social-democraţii consideră că vina pentru indicele scăzut al percepţiei corupţiei nu le revine în totalitate, ci culpabili sunt şi membrii PNL, care s-au luptat "doar din vorbe" cu flagelul corupţiei.

"PNL doar a vorbit despre lupta anticorupţie, liberalii au dat doar declaraţii politice în legătură cu acest subiect, dar anul trecut nu am văzut acţiuni structurale şi nici activităţi de anvergură ale instituţiilor care au atribuţii în acest domeniu. Practic, în 2020 nu s-a schimbat nimic faţă de anii anteriori privind lupta anticorupţie. Dacă ne uităm la anul curent, prin prisma a ce se întâmplă, cred că situaţia privind indicele percepţiei corupţiei în ţara noastră va fi mai gravă în raportul ce va fi publicat la începutul anului 2022 de Transparency International.

Modul în care membrii guvernului numesc oameni în funcţiile publice, abuzurile privind schimbarea din funcţie a directorilor unităţilor de învăţământ, stabilirea prin ordonanţă de urgenţă a modificării Codului Administrativ pentru a numi prefecţi şi subprefecţi fără experienţă şi fără studiile necesare, deschid calea unor lucruri care vor slăbi situaţia României pe plan internaţional cu privire la indicele de percepţie a corupţiei", ne-a declarat Vasile Dîncu, senator, preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

Domnia sa a menţionat că indicele stabilit de cei de la Transparency International nu reflectă realitatea din ţara noastră şi că ar fi nevoie de un alt tip de audit.

"Eu am propus la un moment dat celor de la Transparency International să facem un audit de integritate a României, deoarece consider că indexul de percepţie a corupţie nu reprezintă situaţia corectă. Percepţia nu se bazează pe fapte, iar corupţia este un fenomen de underground care nu poate fi măsurat pentru a stabili parametri reali ai acestuia. Nu cred că noi suntem - aşa cum se arată în raport - după ţări africane sau după ţări unde democraţia nu funcţionează. Nu ştiu cine face acest raport pentru România, câte persoane au fost chestionate şi cum s-au cules datele dar cred că nivelul percepţiei corupţiei nu este corect pentru ţara noastră", a precizat Vasile Dîncu.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD consideră că datele ce reies din raportul pentru anul trecut pot avea legătură cu scandalurile privind achiziţiile din domeniul sănătăţii în timp de pandemie (n.red. - corupţia de la compania de stat Unifarm), dar a menţionat că s-ar putea ca acestea să fi avut o slabă contribuţie în stabilirea punctajului, deoarece "presa nu a accelerat pe acest lucru, a părut chiar neinteresată de scandalurile respective, probabil pentru că a primit un ajutor financiar din partea guvernului pentru a trece peste pandemie".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb