Oraşul New York se pregăteşte pentru punerea sub acuzare a lui Donald Trump după ce a îndemnat la proteste

A.F.
Internaţional / 21 martie 2023

Oraşul New York se pregăteşte pentru punerea sub acuzare a lui Donald Trump după ce a îndemnat la proteste

Ieri, muncitorii au ridicat baricade în jurul unui tribunal din Manhattan, în timp ce oraşul New York se pregăteşte pentru o posibilă punere sub acuzare a lui Donald Trump în legătură cu o presupusă plată de bani pentru tăcere către starul porno Stormy Daniels în timpul campaniei sale din 2016, conform News.ro.

Acesta ar fi primul caz penal împotriva unui preşedinte american. Sâmbătă, Trump şi-a îndemnat adepţii de pe reţelele de socializare să protesteze faţă de ceea ce el a spus că este iminenta sa arestare. În apelul său la proteste, Trump a stârnit îngrijorarea forţelor de ordine că susţinătorii săi ar putea să se angajeze în violenţe similare atacului din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul SUA din Washington. temându-se de o capcană, însă, mai multe grupuri de bază de extremă dreapta au ales să nu dea curs apelului său, au declarat analiştii de securitate. Un mare juriu, care a ascultat ieri alte mărturii, ar putea aduce acuzaţii chiar în această săptămână.

Donald Trump, care încearcă să obţină din nou nominalizarea republicană pentru Casa Albă în 2024, prezisese că va fi arestat azi. Ieri, marele juriu a audiat un martor, avocatul Robert Costello, care a declarat că fostul impresar al lui Trump, Michael Cohen, s-a ocupat de plăţile de bani tăinuiţi fără implicarea lui Trump.

"Michael Cohen a decis de unul singur - asta ne-a spus - de unul singur, să vadă dacă poate să se ocupe de asta", a declarat Costello reporterilor după ce a depus mărturie în faţa marelui juriu la cererea avocaţilor lui Donald Trump. Cohen, care a depus mărturie de două ori în faţa marelui juriu, a declarat public că Trump i-a ordonat să facă plăţile în numele lui Trump. O punere sub acuzare ar putea afecta încercarea de revenire a lui Donald Trump. Aproximativ 44% dintre republicani spun că el ar trebui să se retragă din cursa prezidenţială dacă este pus sub acuzare, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos de şapte zile care s-a încheiat ieri.

Alvin Bragg spune că este una dintre mai multe provocări legale cu care se confruntă Trump. Biroul său nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii. Cohen a pledat vinovat în 2018 de încălcări ale legislaţiei federale privind finanţarea campaniei electorale legate de aranjarea plăţilor către Daniels, al cărei nume legal este Stephanie Clifford, şi o altă femeie în schimbul tăcerii lor în legătură cu aventurile pe care le susţineau cu Trump.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Actiune jalnica a procurorului democrat

    care ar putea sa aiba efecte "surprizatoare", 

    ca si la noi in cazul "schimbare de presedinte Basescu",

    care a produs o infangere a tuturor partidelor de opozitie coalizata 

    O mascarada la fel ca la noi. Asa de jos a ajuns SUA. Se vede clar cum nu au niciun motiv doar sa il scoata din cursa prezidentiala.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb