Turceni are o mare şansă pentru dezvoltarea sa viitoare pentru că pe teritoriul său s-a creat unul dintre cele mai mari Complexe Energetice, care va asigura aproape 20% din producţia de energie electrică a României, a spus Gavril Baican, secretar de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului, în alocuţiunea rostită cu prilejul festivităţilor ocazionate de declararea ca oraş a comunei gorjene Turceni. Aflată într-un proces de modernizare ecologică, cea mai mare termocentrală din ţară, Turceni, va deveni, prin atragerea şi utilizarea de credite externe în valoare de peste 200 de milioane de dolari, una dintre cele mai redutabile unităţi de producere a energiei electrice pe bază de lignit, din punct de vedere economic şi ecologic din Europa.
Ca urmare a politicii de dezvoltare durabilă a acestei localităţi gorjene, oraşul Turceni va deveni polul energetic al României - a menţionat secretarul de stat Gavril Baican, citat de Rompres.
Sîmbătă, în prezenţa reprezentanţilor oficialităţilor judeţene şi centrale, a parlamentarilor gorjeni, au avut loc festivităţile prilejuite de declararea ca oraş a localităţii Turceni, atestată documentar cu 475 de ani în urmă. Noul oraş Turceni este situat în zona de sud a judeţului Gorj, în bazinul hidrografic al rîului Jiu, are o suprafaţă de 76.893,4 ha şi o populaţie de 8.483 locuitori, din care 88 la sută este ocupat în activităţi neagricole. Pe teritoriul său funcţionează una din cele mai mari termocentrale din ţară, noul Complex Energetic, unităţi de construcţii, morărit şi panificaţie, reparaţii auto, mecanice, croitorie, firme cu specific agricol, de cadastru şi servicii pentru populaţie.