Orban anunţă că s-a remarcat o reducere a numărului persoanelor infectate în localităţile aflate în carantină

M.I.
Miscellanea / 15 aprilie 2020

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban, spune că măsura carantinării Sucevei şi a localităţilor din zona limitrofă a fost foarte bună, iar acum se văd rezultatele prin reducerea numărului de infecţii. Orban spune că poate vorbi de "o stăpânire a virusului".

"În ce priveşte localităţile în carantină, am remarcat o reducere a persoanelor infectate, practic o stăpânire a virusului. Decizia de plasare în carantină a Sucevei şi a celor 8 localităţi din arealul metropolitan al Sucevei au dat roade. Şi decizia de a instala la conducerea spitalului din Suceava o echipă formată din medici militari a dus la efecte favorabile şi la repunerea în funcţiune a spitalului", a declarat premierul Ludovic Orban, la Realitatea Plus, marţi seară.

Orban mai spune că acolo unde a fost necesar, au fost instalate conduceri militare la spitale, iar acest lucru se va mai întâmpla acolo unde nu există alte soluţii.

"Acolo unde a fost necesar, s-au luat astfel de măsuri (instalarea de conduceri militare - n.r.). Au fost mai multe tentative nereuşite de a identifica un manager care să poată să rezolve problemele de la spitalul Consiliului Judeţean Hunedoara, până la urmă s-a luat decizia de a instala un medic militar. Ştim că şi la Vrancea, după ce directorul a pecat din spital cu laptopul, s-a luat decizia instalării unei echipe militare la conducere. Unde lucrurile au scăpat de sub control, unde nu poate exista o soluţie să asigure funcţionarea spitalului, vom mai apela astfel de soluţii", a mai declarat Orban.

Municipiul Suceava şi opt comune limitrofe, dar şi localitatea Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, au fost plasate în carantină, întrucât în zonă se dezvoltaseră focare de coronavirus.

de asemenea, Ludovic Orban a declarat că anul şcolar va fi încheiat, iar elevii şi studenţii vor susţine examenele. Premierul afirmă că activitatea ar putea fi reluată după 15 mai.

"Anul şcolar va fi încheiat. Adică elevii îşi vor da toate examenele care se dau la sfârşit de an. La fel, studenţii îşi vor da toate examenele. Încercăm, sigur, dacă după 15 mai lucrurile vor fi în regulă, putem să dăm drumul la activitatea şcolară", a declarat, marţi seară, la Realitatea Plus, premierul Ludovic Orbvan.

Acesta a afirmat că profesorii vor trebui să se mobilizeze după vacanţa şcolară să intensifice predarea online până când se vor putea redeschide şcolile.

"De asemenea, trebuie să fie pregătite examenele care se dau cu cea mai mare seriozitate", a mai spus premierul.

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat marţi că a semnat ordinul referitor la programa pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat şi că acestea se vor susţine pe baza materiei predate în primul semestru al anului şcolar.

Anisie a mai afirmat că, în funcţie de momentul în care este ridicată starea de urgenţă, examenele ar putea fi susţinut în luna iulie, transmite News.ro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. cand nu testezi deloc, ai senzatia ca ai lucrurile sub control. atat poate sica. de ce am avea asteptari de la un somer ajuns pm?

    Tara europeana cu morti cat ecuador sau indonesia si cu 70.000 de teste intro luna pai tu te compari cu spania si italia care au facut n număr de teste si cu o populatie de 2 sau 3 ori cat romania ce idioti nici macar daca exptapolezi sau macar sa imparti Nr de teste la milion de locuitori si tot sunt putine pai tu faci aproape de varf 3000 de teste si minti la tv ca poti sa faci 4800

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb