Orban: "Nu se întrevede nicio ieşire din războiul din Ucraina, iar asta paralizează politica europeană"

T.B.
Politică / 3 martie

Orban: "Nu se întrevede nicio ieşire din războiul din Ucraina, iar asta paralizează politica europeană"

Nu se întrevede nicio ieşire din conflictul de război din Ucraina, iar acest lucru paralizează politica europeană, a declarat prim-ministrul ungar Viktor Orban, în Antalya, unde a participat la Forumul Diplomatic de la Antalya (ADF), la invitaţia preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, relatează MTI.

Potrivit premierului, primul lucru care trebuie decis este în favoarea cui lucrează timpul, pentru că aceasta este cea mai importantă întrebare, informează sursa: "Dacă cineva crede că timpul lucrează în favoarea ucrainenilor şi a Occidentului, iar continuarea războiului ar putea aduce succes militar Ucrainei, atunci continuarea are sens. Dacă cineva crede că timpul lucrează în favoarea Rusiei, iar continuarea războiului va aduce succes Rusiei, atunci ar fi mai bine ca totul să se oprească acum. Eu personal fac parte dintre cei care cred că este vorba de varianta a doua", a explicat Viktor Orban.

Potrivit premierului, "avem necazuri", pentru că de la începutul războiului încoace multe ţări - cu excepţia Ungariei - vorbesc despre asta ca fiind "războiul nostru", iar dacă acesta este războiul nostru, şi adversarul este mai puternic şi ocupă teritorii, atunci şi noi înşine ne regăsim de partea perdantă. Este foarte greu de explicat cum să acţionăm şi cum să ieşim din asta, dacă pierdem războiul, a adăugat Orban, conform sursei indicate.

Şeful guvernului de la Budapesta a vorbit şi despre faptul că deseori este numit căţeluşul lui Putin, respectiv un cal troian, transmite sursa.

"Aş recomanda psihoterapia pentru asta. Asta nu este o dezbatere politică", a declarat Viktor Orban, potrivit MTI.

Şeful de guvern a spus că el nu priveşte războiul din Ucraina prin ochelari ucraineni sau prin ochelarii lui Putin, ci prin ochelari maghiari: "Eu trebuie să reprezint ţara şi naţiunea mea, şi eu ştiu care este interesul maghiarilor. Dacă ceva este bine pentru maghiari, eu susţin acel lucru, dacă nu este bine pentru ei, eu mă opun. Este foarte simplu", a spus premierul.

Viktor Orban a menţionat şi maghiarii din Ucraina Subcarpatică, oameni care locuiesc acolo de o mie de ani şi acum sunt înrolaţi în armata ucraineană.

Premierul a fost întrebat dacă vede viitorul Ungariei în Uniunea Europeană. "Desigur", a declarat Viktor Orban, adăugând că "cine este maghiar este european", relatează sursa.

Conform MTI, "Ungaria va avea întotdeauna un loc geopolitic aparte în Uniunea Europeană", a subliniat politicianul maghiar, menţionând şi că Ungaria este membră a Consiliului Turcic pentru că este singura naţiune de origine estică din Europa, "sau cel puţin, singura care este mândră de asta".

Premierul a subliniat că vrea să rămână în Uniunea Europeană, însă scopul său este ca tabăra conservatoare să devină majoritară, precizează sursa citată.

Viktor Orban a confirmat că săptămâna viitoare se va întâlni, în Florida, cu fostul preşedinte american Donald Trump, pe care a menţionat că îl respectă foarte mult. Potrivit premierului maghiar, dacă acesta ar fi fost preşedinte când a izbucnit războiul din Ucraina, astăzi nu ar mai fi război, şi singura şansă serioasă la pace este dacă acesta va deveni din nou preşedinte, transmite MTI.

În cele din urmă, prim-ministrul maghiar a fost întrebat şi despre preşedinţia ungară a UE, conform sursei precizate.

Viktor Orban a anunţat că una dintre priorităţile Ungariei va fi extinderea balcanică, totodată şi competitivitatea europeană va primi o atenţie deosebită în cea de-a doua jumătate a anului 2024, când Ungaria va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, informează MTI.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Orban a omis varianta X, adică un armistițiu.

    Mda, el este pudelul lui Putin, dar Germania, Franța și restul, printre care și România sunt hamsterii de laborator pe care americanii i-au aruncat la înaintare. 

    Poate o mai pun de o plandemie ca să se sfârșească războiul și să iasă iar la rampă în ovații jurmele, cherechesii și arafatii.

    1. Șoșoacă te reprezintă perfectă, o doamnă supraponderală fără pic de bun-simț, dispusă în orice clipă la scandal din cauza neuronului stingher. Subiecte preferate: mască, Putler, democrație nord coreeană.

      Divina dr. Soso recomandă branula. Pericol de spărturi de vase în cazul înțepăturilor repetate. Se evită scurgerea de zeamă.

      Și cel mai important, purtarea în permanență a măștii. Se asigură o oxigenare mai bună a creierului dacă se poartă corect, cu năsucul și gura astupate etanș:)

      Asta nu-ti garanteaza dobandirea unui neuron pereche. Putler e mandru de idiotii lui utili

      Ți-a dat Zele cetățenia de onoare si medalie de buimac. Fii mândru, aptule combatant. Acum, pe front. Ești scutul nostru, arma secreta:)

      Spui asta pentru că ești conștient că tu nu reprezinți nimic pentru Putler. Ești degeaba, dar la fel ca el. :

      Du-te si lupta in Ucraina, de ce ii lasi pe ei sa-ti apere fundul? Fiind,se pare, si razboiul tau.

      Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia. Vorba din popor.

    Nea Orban stie sa faca politica, a tras de vetoul cu aprobarea fondurilor pt Ukr pana i a exasperat pe Macron si Ursula von Pfizer...si i au aprobat deblocarea PNRR ! Ce a obtinut Ciolannis in afara de sosele rupte de tiruri si fermieri romani disperati??

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb