Orban: PNL ia în calcul să apeleze la forme de protest pe stradă faţă de proiectul de modificare a legilor justiţiei

Andrei Stan
Politică #Legislatie / 29 septembrie 2017

Ludovic Orban (Sursa foto: captură Youtube)

Ludovic Orban (Sursa foto: captură Youtube)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat aseară că, dacă Executivul "se agaţă" de anumite propuneri din proiectul de modificare a legilor justiţiei, care reprezintă "o încălcare grosolană a independenţei justiţiei", liberalii iau în calcul să apeleze inclusiv la forme de protest pe stradă, potrivit Agerpres.

Chestionat la televiziunea B1 dacă membrii PNL sunt pregătiţi să protesteze în stradă faţă de proiectul de modificare a legilor justiţiei, având în vedere şi invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis la implicare civică, Orban a răspuns: "Vom apela la toate formele de opoziţie, legale şi constituţionale, inclusiv la forme de protest pe stradă. (...) Partidul Naţional Liberal oricând poate să organizeze mitinguri, marşuri, demonstraţii".

La întrebarea dacă va face sau nu acest lucru, liderul PNL a spus: "În momentul în care vedem foarte clar ce va face Guvernul. Dacă se agaţă de aceste propuneri, care după opinia Partidului Naţional Liberal reprezintă o încălcare grosolană a independenţei justiţiei".

Totodată, Orban a amintit că ieri, imediat după votul negativ dat de plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) proiectului de modificare a legilor justiţiei, a somat Guvernul să renunţe la modificarea legislativă.

Liderul PNl a arătat: "Am somat Guvernul să renunţe la modificarea legislativă, în special cele patru puncte împotriva cărora am luat poziţie încă din momentul anunţării proiectului de modificare a legilor justiţiei, care (...) arată de fapt o intenţie clară a partidului de guvernământ de a subordona puterea judecătorească, parchetele şi justiţia în ansamblu: numirea şefilor de parchete de către ministrul justiţiei, subordonarea Inspecţiei Judiciare tot către acelaşi ministru al justiţiei, încălcarea autonomiei procurorului de caz prin acordarea dreptului şefului ierarhic de a infirma rezoluţiile procurorului de caz nu numai pe motive de legalitate, ci şi pe motive de temeinicie şi, în fine, a patra măsură, care presupune înfiinţarea unui departament special în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care să se ocupe de anchetele de corupţie ale magistraţilor".

Ludovic Orban a mai spus că liberalii i-au cerut demisia lui Tudorel Toader şi au depus o moţiune în Camera Deputaţilor împotriva ministrului justiţiei.

Preşedintele PNL a precizat: "Nu numai că îi cerem demisia, dar am şi depus o moţiune în Camera Deputaţilor împotriva ministrului justiţiei, exact pentru aceste patru puncte care arată cu siguranţă premeditarea în controlul politic asupra justiţiei. Restul sunt articole care sunt bune în proiectul ăla de lege".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb