Organizaţiile civice se pregătesc de noi proteste în cazul adoptării legii graţierii

A.C.
Miscellanea / 26 aprilie 2017

Manifestanţi

Manifestanţi

Mişcările şi organizaţiile civice semnatare, din Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi, Sibiu, Oradea, Arad şi Craiova, cer majorităţii parlamentare "să abandoneze imediat şi definitiv tentativele de a reînvia ordonanţa 13 prin proiectul de lege privind graţierea şi de a dezincrimina de facto conflictul de interese", anunţând că, în caz contrar, de data aceasta "singura alternativă acceptabilă vor fi mişcările de stradă până la ieşirea PSD şi a aliaţilor pro-corupţie de la guvernare", potrivit unui comunicat de presă.

Organizaţiile civice transmit: "De la alegerile parlamentare de anul trecut şi până astăzi, singura preocupare constantă a majorităţii parlamentare şi a Guvernului a fost să slăbească independenţa justiţiei şi mecanismele anti-corupţie. Câştigarea alegerilor nu este un cec în alb pentru o atitudine discreţionară a Guvernului, deraierea de la valorile democratice, dispreţul faţă de statul de drept şi capturarea instituţiilor statului de către reţele de corupţie. Dimpotrivă, asaltul împotriva statului de drept este un motiv suficient de pierdere a legitimităţii de a conduce această ţară".

Potrivit sursei citate, se transmite că românii care au ieşit în stradă în februarie 2017 "să fie pregătiţi pentru noi proteste în cazul în care situaţia o va cere".

Reprezentanţii organizaţiilor precizează: "Nevoile românilor şi ale ţării nu îşi găsesc răspunsuri valide în autoritarism şi corupţie, în jaf şi risipa banului public, în lipsă de transparenţă şi iresponsabilitate guvernamentală şi, cu siguranţă, nu în legalizarea prin graţiere sau amnistie a hoţiei generalizate la vârful statului român".

Organizaaţiile cer, de asemenea, Preşedintelui României "să nu promulge legea de modificare a Codului penal prin care s-a schimbat definiţia conflictului de interese şi să o trimită la Parlament pentru reexaminare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb