Organizatorii de concerte, mulţumiţi de ajutorul primit de la stat

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 26 noiembrie 2020

Ultimele iniţiative ale artiştilor, legate de modul cum autorităţile trebuie să îi ajute pentru a face faţă crizei financiare cauzate de criza sanitară, au stârnit mai multe furtuni uşoare la nivelul reţelelor de socializare. Cert este că statul a anunţat că vrea să ajute sectorul cultural, iar o parte dintre artişti abia aşteaptă să fie ajutaţi.

Asociaţia Română a Organizatorilor de Concerte şi Evenimente Culturale (AROC), care include reprezentanţi ai celor mai mari evenimente muzical-culturale din ţară, salută iniţiativa Guvernului de a găsi metode prin care să sprijine sectorul cultural şi apariţia în spaţiul public a proiectului de schemă de ajutor de stat dedicat acestui domeniu: "Aşa cum au declarat în timpul prezentării proiectului Doamna Vicepremier Raluca Turcan, Domnul Ministru al Culturii Bogdan Gheorghiu, alături de Primarul general al capitalei, Domnul Nicuşor Dan, este un prim pas făcut de autorităţi în direcţia ajutării sectorului care este probabil cel mai grav afectat de situaţia actuală, cu activitatea celor mai multe companii şi a lucrătorilor din domeniu sistate aproape în întregime. Procesul prin care această schemă de ajutor de stat a fost alcătuită marchează o premieră, pentru că parţile care compun sectorul cultural au avut ocazia să colaboreze direct cu reprezentanţi ai Ministerului Culturii, Ministerului de Finanţe, Consiliului Concurenţei - în interiorul grupului de lucru iniţiat de către Doamna Vicepremier Raluca Turcan şi patronat de către Domnul Ministru Gheorghiu - şi să fie consultaţi în alcătuirea proiectului. Pe lângă AROC, Ministerul Culturii a colaborat şi cu alte organizaţii care gestionează interesele grupurilor reprezentative din domeniul cultural. În acest fel, iniţiativa antreprenorială din acest domeniu a fost recunoscută ca un vector important în dezvoltarea culturală a României şi nevoile antreprenorilor din acest sector au găsit suport din partea autorităţilor. Pentru AROC, acestă schemă de ajutor de stat reprezintă cel mai important moment al parteneriatului dintre organizatorii de evenimente culturale şi Guvernul României."

Valoarea schemei de ajutor de stat este de 100 milioane de euro. Banii vor putea fi folosiţi exclusiv pentru plata activităţilor de repornire a evenimentelor culturale şi în acest fel, toate companiile şi lucrătorii din industria de evenimente din ţara noastră vor beneficia de acest ajutor. Pentru a putea beneficia de schema de ajutor de stat, toate companiile eligibile - aşa cum sunt ele definite în proiect: organizaţii neguvernamentale şi societăţi comerciale care au desfăşurat activităţi într-unul dintre domeniile culturale reprezentate de artele spectacolului, artele vizuale, patrimoniu, carte, audio-vizual, educaţie culturală - vor trebui să se înscrie în Registrul Sectorului Cultural.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb