OSCAR 2017 "Moonlight", desemnat cel mai bun film al anului

S.A.
Cultură / 27 februarie 2017

Scenă din trailer-ul "Moonlight" (Sursa foto: captură Youtube)

Scenă din trailer-ul "Moonlight" (Sursa foto: captură Youtube)

Casey Affleck şi Emma Stone - cei mai buni actori în rol principal

Damien Chazelle - cel mai bun regizor

----------

Actualizare 08:38 Lista completă a trofeelor atribuite în cadrul celor 24 de categorii de premii care au fost decernate la gala Oscar din acest an

Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar a avut loc în noaptea de duminică spre luni la Dolby Theatre din Los Angeles.

Gala a fost transmisă în direct de postul american ABC şi a fost difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume, scrie News.ro.

Premiile Oscar sunt atribuite în fiecare an pe baza voturilor exprimate de membrii Academiei de film americane (Academy of Motion Picture Arts and Sciences - AMPAS).

Evenimentul a fost prezentat de Jimmy Kimmel.

Prezentăm mai jos lista completă a premiilor decernate la gala Oscar 2017:

Cel mai bun film: "Moonlight"

Cel mai bun regizor: Damien Chazelle ("La La Land")

Cel mai bun actor în rol principal: Casey Affleck

Cea mai bună actriţă în rol principal: Emma Stone ("La La Land")

Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali ("Moonlight")

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Viola Davis ("Fences")

Cel mai bun film străin: "The Salesman" (Iran)

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: "Zootopia"

Cea mai bună regie artistică: "La La Land"

Cel mai bun scenariu adaptat: "Moonlight" (Barry Jenkins, Tarell Alvin McRaney)

Cel mai bun scenariu original: "Manchester by the Sea" (Kenneth Lonergan)

Cea mai bună imagine: "La La Land"

Cel mai bun montaj: "Hacksaw Ridge"

Cea mai bună coloană sonoră: "La La Land"

Cel mai bun cântec original: "City of Stars" ("La La Land")

Cel mai bun montaj de sunet: "Arrival"

Cel mai bun mixaj de sunet: "Hacksaw Ridge"

Cele mai bune efecte vizuale: "The Jungle Book"

Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: "Suicide Squad"

Cele mai bune costume: "Fantastic Beasts and Where to Find Them"

Cel mai bun scurtmetraj animat: "Piper"

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: "Sing"

Cel mai bun lungmetraj documentar: "O.J.: Made in America"

Cel mai bun scurtmetraj documentar: "The White Helmets"

----------

Actualizare 08:27 Gafă de proporţii la Oscar 2017: "Moonlight" câştigă premiul pentru cel mai bun film, după o eroare a organizatorilor

Lungmetrajul "Moonlight" a câştigat principalul trofeu - cel mai bun film al anului - la cea de-a 89-a ediţie a galei premiilor Oscar, după o gafă uriaşă a organizatorilor. Actorii Warren Beatty şi Faye Dunaway au anunţat, eronat, că "La La Land" a câştigat trofeul.

Acest musical, regizat de Damien Chazelle, a câştigat şase premii din 14 nominalizări, informează revista Variety.

Decernarea Oscarului pentru "cel mai bun film" a fost momentul cel mai aşteptat şi controversat al serii. Pentru a marca 50 de ani de la lansarea filmului "Bonnie and Clyde", actorii Faye Dunaway şi Warren Beaty au fost invitaţi să prezinte câştigătorul acestui premiu.

Echipa filmului "La La Land" a urcat pe scenă pentru a primi trofeul şi producătorii acestui musical au început să mulţumească organizatorilor, dar s-au oprit după câteva momente, atunci când şi-au dat seama că filmul "Moonlight" era câştigătorul real al trofeului, relatează News.ro.

"Nu ştiu dacă ăsta este adevărul, este mai presus de visele mele", a spus regizorul filmului "Moonlight", Barry Jenkins, după ce a urcat pe scenă.

Warren Beaty a spus că a primit un plic greşit, pe care scria Emma Stone, precizând că din acest motiv a anunţat "La La Land" drept câştigător.

În final, prezentatorul galei, Jimmy Kimmel a spus: "Nu ştiu ce s-a întâmplat, mă învinovăţesc. Nu vreau să vedem persoane dezamăgite. Ştiam că o să dau greş cu prezentarea asta".

Jordon Horowitz, unul dintre producătorii filmului "La La Land", şi-a dat seama de acea eroare în timp ce se afla pe scenă şi a arătat spectatorilor plicul în care era menţionat faptul că "Moonlight" câştigase Oscarul pentru cel mai bun film.

Cineastul Barry Jenkins, regizorul filmului "Moonlight", s-a declarat şocat de această victorie neaşteptată. "La La Land" era considerat marele favorit al categoriei, întrucât câştigase unele dintre cele mai importante trofee atribuite la Hollywood în acest sezon al premiilor cinematografice, inclusiv Globul de Aur şi premiile decernate de Sindicatul producătorilor americani (PGA) şi Sindicatul regizorilor americani (DGA).

Cu toate acestea,"Moonlight" a câştigat în ultimele luni principalele trofee atribuite de asociaţiile de critici din Statele Unite, reprezentând un concurent de temut pentru "La La Land".

----------

Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar, organizată la Dolby Theatre din Los Angeles s-a încheiat. Lungmetrajul "Moonlight" a câştigat premiul Oscar la categoria "cel mai bun film".

Emma Stone ("La La Land") şi Casey Affleck ("Manchester by the Sea") au fost recompensaţi cu Oscarurile pentru cei mai buni actori în roluri principale, în timp ce Damien Chazelle a luat premiul pentru cel mai bun regizor, potrivit News.ro.

Lungmetrajul "Moonlight", regizat de Barry Jenkins, a câştigat premiul Oscar la categoria "cel mai bun film", după ce, iniţial, musicalul "La La Land" fusese anunţat câştigător al trofeului.

În 2017, lungmetrajele nominalizate la această categorie au fost "Arrival", "Fences", "Hacksaw Ridge", "Hell or High Water", "Hidden Figures", "La La Land", "Manchester by the Sea", "Lion" şi "Moonlight".

Filmul "În lumina lunii / Moonlight" urmăreşte viaţa unui tânăr american de culoare, din copilărie şi până la maturitate, în timp ce se străduieşte să-şi găsească sensul în lume. Această poveste atemporală despre legături umane şi descoperirea de sine conturează un portret dinamic al vieţii contemporane afro-americane şi o intensă meditaţie personală şi poetică asupra identităţii, familiei, prieteniei şi dragostei.

Emma Stone a fost recompensată cu premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal datorită interpretării sale din pelicula "La La Land".

La categoria "cea mai bună actriţă în rol principal" au fost nominalizate Isabelle Huppeert ("Elle"), Ruth Negga ("Loving"), Natalie Portman ("Jackie"), Emma Stone ("La La Land") şi Meryl Streep ("Florence Foster Jenkins").

Acesta este primul premiu Oscar câştigat de Emma Stone. Artista americană a fost nominalizată în 2015 la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar" pentru interpretarea sa din filmul "Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)".

Casey Affleck a fost recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, graţie evoluţiei sale din lungmetrajul "Manchester by the Sea".

La această categorie - "cel mai bun actor în rol principal" - au fost nominalizaţi Casey Affleck ("Manchester by the Sea"), Andrew Garfield ("Hacksaw Ridge"), Ryan Gosling ("La La Land"), Viggo Mortensen ("Captain Fantastic") şi Denzel Washington ("Fences").

Acesta este primul Oscar câştigat din Cassey Affleck. Actorul american a mai fost nominalizat la Oscarul pentru rol secundar în anul 2008 pentru interpretarea din filmul "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford".

Cineastul Damien Chazelle a fost desemnat câştigător la categoria "cel mai bun regizor", cu filmul "La La Land".

La categoria "cel mai bun regizor" au fost nominalizaţi cineaştii Denis Villeneuve "(Arrival"), Mel Gibson ("Hacksaw Ridge"), Damien Chazelle ("La La Land"), Kenneth Lonergan ("Manchester by the Sea") şi Barry Jenkins ("Moonlight").

Damien Chazelle, în vârstă de 32 de ani, a devenit astfel cel mai tânăr de la Hollywood care a primit premiul Oscar pentru regie. Artistul a fost nominalizat la Oscar în 2015, la categoria "cel mai bun scenariu adaptat", cu filmul "Whiplash". În 2017, Damien Chazelle a fost nominalizat la două categorii - "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun scenariu original".

Lungmetrajul "Moonlight", regizat şi scris de Barry Jenkins, a obţinut premiul Oscar şi la categoria "cel mai bun scenariu adaptat".

La categoria "cel mai bun scenariu adaptat" au fost nominalizate în acest an producţiile cinematografice "Arrival" (Eric Heisserer), "Fences" (August Wilson), "Hidden Figures" (Allison Schroeder, Theodore Melfi), "Lion" (Luke Davies), "Moonlight" (Barry Jenkins, Tarell Alvin McRaney).

Lungmetrajul "Manchester by the Sea", regizat şi scris de Kenneth Lonergan, a câştigat premiul Oscar la categoria "cel mai bun scenariu original".

La categoria "cel mai bun scenariu original" au fost nominalizate în acest an producţiile cinematografice "Hell or High Water" (Taylor Sheridan), "La La Land" (Damien Chazelle), "The Lobster" (Yorgos Lanthimos, Efthymis Filippou), "Manchester by the Sea" (Kenneth Lonergan), "20th Century Women" (Mike Mills).

Lungmetrajul "The Salesman", regizat de Asghar Farhadi, a obţinut premiul Oscar la categoria "cel mai bun film străin".

La această categorie au fost nominalizate în acest an producţiile cinematografice "Land of Mine" (Danemarca), "A Man Called Owe" (Suedia), "The Salesman" (Iran), "Tanna" (Australia) şi "Toni Erdmann" (Germania) - o coproducţie cu participare românească.

Regizorul peliculei, Asghar Farhadi, nu a fost prezent la ceremonie, boicotând gala în semn de protest faţă de decretul semnat de Donald Trump care interzice pătrunderea pe teritoriul american a cetăţenilor din şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană.

Un alt film regizat de cineastul iranian, intitulat "A Separation", a câştigat premiul Oscar la aceeaşi categorie în anul 2012.

Viola Davis a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, graţie interpretării sale din filmul "Fences".

La categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar" au concurat Viola Davis ("Fences"), Naomie Harris ("Moonlight"), Nicole Kidman ("Lion"), Octavia Spencer ("Hidden Figures") şi Michelle Williams ("Manchester by the Sea").

Aceasta a fost cea de-a treia nominalizare la Oscar pentru Viola Davis. Artista americană a mai fost nominalizată la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar", în 2009, pentru interpretarea din filmul "Doubt", şi la categoria "cea mai bună actriţă în rol principal", în 2012, pentru evoluţia sa din pelicula "The Help".

Mahershala Ali a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, graţie evoluţiei sale din filmul "Moonlight".

La această categorie au fost nominalizaţi artiştii Mahershala Ali ("Moonlight"), Jeff Bridges ("Hell or High Water"), Lucas Hedges ("Manchester by the Sea"), Dev Patel ("Lion") şi Michael Shannon ("Nocturnal Animals").

Aceasta a fost prima nominalizare şi prima recompensă obţinută de Mahershala Ali la premiile Oscar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb