OTP Bank a acordat companiei Rara Invest una dintre cele mai mari finanţări prin programul IMM Invest

G.U.
Bănci-Asigurări / 4 noiembrie 2020

OTP Bank a acordat companiei Rara Invest una dintre cele mai mari finanţări prin programul IMM Invest

OTP Bank a acordat una dintre cele mai mari finanţări garantate prin Programul IMM Invest, în valoare de 8,9 milioane lei, către compania Rara Invest SRL, pentru susţinerea investiţiilor de dezvoltare ale operatorului logistic, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Finanţarea este utilizată deja de companie pentru extinderea spaţiilor de depozitare pe care le operează în parcul industrial Şura Mică din Sibiu. Noul centru logistic, aflat în construcţie, se va adăuga celui existent şi va fi format din patru unităţi de depozitare, cu o suprafaţă cumulată de 15.000 mp, o capacitate de 20.000 paleţi şi 23 rampe pentru încărcarea şi descărcarea autocamioanelor. Acesta va oferi clienţilor săi servicii de încărcare, descărcare marfă, etichetare, precum şi transport în regim de grupaj sau camion complet oriunde în lume prin flota proprie sau a partenerilor săi.

"Este o situaţie extraordinară şi ne bucură faptul că putem continua investiţiile planificate, în contextul actual. Cea mai mare problemă într-o astfel de criză este chiar să nu faci nimic. Pentru noi, lansarea programului IMM Invest a fost bine-venită, procedurile au fost relativ simple, iar OTP Bank a fost partenerul care ne-a susţinut în tot acest proces, atât în birou, cât şi pe şantier, pentru că pentru noi, dincolo de proceduri şi documente, a fost important ca partenerul să înţeleagă destinaţia investiţiei", a declarat Rareş Sârbu, fondatorul grupului de firme RARA din Sibiu ce reuneşte companiile RARA Invest, RARA Construct, RARA Consult şi RARA Trip.

Potrivit comunicatului, compania, activă în domeniul depozitării şi distribuţiei, operează în prezent trei depozite localizate în parcurile Şura Mică şi zona industrială Vest din Sibiu, cu o suprafaţă totală de depozitare de 8.850 mp şi o capacitate de 10.000 de paleţi. Rara Logistic deţine şi o flotă proprie de 5 autocamioane.

Dragoş Mirică, Director general adjunct, Divizia Corporaţii, OTP Bank, a declarat: "Este o finanţare cu o valoare ridicată, care demonstrează funcţionalitatea programului IMM Invest şi oferă un exemplu de dezvoltare pentru companiile de această dimensiune. Am căutat mai întâi să vedem operaţiunile Rara Logistic, la faţa locului, modelul de business şi destinaţia finanţării. Vedem un proiect solid, într-o industrie în care cererea este în creştere şi care va creşte capacitatea regională a partenerului nostru."

OTP Bank a derulat o campanie de creditare intensivă dedicată companiilor mici şi mijlocii prin intermediul programului IMM Invest România. Banca a epuizat rapid prima alocare din partea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi a obţinut apoi două majorări succesive ale plafonului de garantare, gestionând în prezent un plafon în valoare de aproximativ 1,2 miliarde lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. OTP face ordine! Da bani la nevoiasi, ... suuuper. Finanteaza, pe ici-pe colo', doar, doar, se va induiosa cineva. Si va spune: "Au venit investitorii straini sa ne ajute". Stop joc. Informatii de aburit copii nascuti, ieri, alaltaieri. Zaat cu banii vostri de aici. Nu contati, "ever".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb