OTP Bank, printre primele instituţii bancare din România care au depus declaraţia SAF-T

T.B.
Bănci-Asigurări / 27 iunie 2023

OTP Bank, printre primele instituţii bancare din România care au depus declaraţia SAF-T

OTP Bank România a depus şi validat cu succes declaraţia de control fiscal în format SAF-T (Declaraţia 406), fiind una dintre primele bănci din România care îndeplineşte această cerinţă de raportare. Pentru realizarea proiectului SAF-T, OTP Bank a colaborat cu New Business Dimensions, o companie specializată în soluţii de raportare pentru mediul bancar.

Obţinerea primei declaraţii D406 SAF-T a implicat procesarea a peste 1.5 milioane de tranzacţii şi corelarea a peste 320 de indicatori din sistemele operaţionale ale băncii. În cadrul proiectului, New Business Dimensions a consolidat şi integrat date din mai multe sisteme operaţionale deţinute de OTP Bank.

Principala provocare a proiectului a fost respectarea nivelului ridicat de detaliere şi acurateţe a datelor cerute de autorităţile fiscale şi implicit, ajustarea sistemelor informatice în acest sens. Întregul proces a fost facilitat de nivelul de digitalizare al OTP Bank şi existenţa unui depozit central de date, precum şi de suportul adus de consultanţii New Business Dimensions. Aceste elemente au permis băncii să depună şi să valideze declaraţia de control fiscal SAF-T înainte de 1 iulie, termenul prevăzut de autorităţi pentru instituţiile financiar-bancare.

New Business Dimensions a mizat pe cunoştinţele echipei în proiecte de raportare, compania având o experienţă îndelungată pe piaţa bancara din România.

"SAFT a venit cu două provocări, una de business care a implicat schimbarea modului de înregistrare a datelor în sistemele operaţionale pentru a respecta nivelul de detaliu cerut de autorităţi şi una tehnică, legata de extragerea efectivă, transformarea şi consolidarea tuturor acestor informaţii. SAFT nu este însă un proiect care se finalizează cu depunerea primei decalaţii ci continuă pe termen lung şi impune un nivel ridicat de rigurozitate în procesul colectare, întretinere şi procesare a datelor financiar-contabile." consideră Corina Nabusevschi, Business Analyst Manager la New Business Dimensions.

SAF-T (Standard Audit File for Taxation) reprezintă un standard internaţional pentru transferul electronic de date contabile între contribuabili şi autorităţile fiscale. Raportarea în format SAF-T (Declaraţia 406) este o iniţiativă a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) pentru colectarea unitară a datelor financiar-contabile la nivel global. Formatul SAF-T a fost adoptat în mai multe ţări europene, iar în timp se va generaliza la nivelul întregii Uniuni. Formatul adoptat de România este unul dintre cele mai complexe şi implică raportarea a peste 450 de date contabile, financiare şi fiscale referitoare la tranzacţiile derulate de companii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb