OVIDIU RAEŢCHI: "Gabriela Firea patronează o administraţie de tip Belarus"

Mina Irina
Politică / 27 septembrie 2016

Vicepreşedintele PNL Bucureşti, Ovidiu Raeţchi, a afirmat că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a inaugurat o administraţie locală opacă, de tip Belarus, în care deciziile cele mai importante pentru bucureşteni se iau fără o minimă dezbatere sau consultare publică, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Raeţchi a adăugat că, pentru a sprijini societatea civilă, Gabriela Firea va fi reclamată la Bruxelles în condiţiile în care reprezintă un caz cert de proaste practici ale administraţiei locale în raport cu societatea civilă.

"Trei organizaţii non-guvernamentale prestigioase, ActiveWatch, Centrul de Resurse pentru participare publică - CeRe şi Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România - OPTAR, au reclamat faptul că mai multe proiecte de hotărâre adoptate la ultima şedinţă a Consiliului General Bucureşti nu au fost puse în dezbatere publică, aşa cum prevede legea. Mai mult, accesul lor în Primăria Capitalei, pentru a participa la dezbaterile din Consiliul General, a fost blocat. Acesta nu este singurul caz în care primarul Firea demonstrează că nu are nici cel mai mic respect pentru transparenţă decizională sau dezbatere publică, ci doar cel mai recent. Decizii importante precum insolvenţa RADET sau înfiinţarea de SRL-uri ale Primăriei Capitalei care se pot transforma în oaze de bunăstare pesedistă, sunt luate fără a fi măcar dezbătute, în timp ce consilierii generali ai PSD, ALDE şi PMP votează pe bandă rulantă toate propunerile doamnei Firea. Societatea civilă trebuie sprijinită în acest demers şi de aceea, vom prezenta la Bruxelles procedeul doamnei Gabriela Firea ca un caz de proaste practici ale administraţiei pe care o conduce în raport cu societatea civilă. Este necesar să alertăm partenerii europeni că Gabriela Firea patronează o administraţie de tip Belarus, aflându-se în competiţie - din acest punct de vedere - cu primăria lui Florentin Pandele", a afirmat vicepreşedintele PNL Bucureşti.

Raeţchi a adăugat că Primarul General îşi încalcă una dintre principalele promisiuni din campanie şi de la debutul mandatul de primar, aceea de a respecta dezbaterea publică.

"Atât în campania sa electorală, dar şi la începutul mandatului de primar general, Gabriela Firea promitea că va acorda o mare importanţă consultării publice. "Pentru mine, consultarea publică nu este o sintagmă. Pentru mine, consultarea publică este un mod de viaţă, un mod de a fi", spunea actualul Primar General al Capitalei. Implicarea cetăţenilor şi a societăţii civile în deciziile importante ale Primăriei Generale este esenţială pentru asigurarea transparenţei decizionale, principiu de care Gabriela Firea nu ţine cont: în 3 luni de zile, doar 3 proiecte de hotărâre dintre care două PUZ-uri au fost supuse dezbaterii publice. Un record pe care doar o administraţie opacă precum cea a Gabrielei Firea ar putea să-l înregistreze", a spus Ovidiu Raeţchi, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Aceeasi vocalitate ca a lui Turcescu, Orcan, Radu Morar... Oameni care o perioada de timp au improscat cu noroi fara sa le se intample nimic, iar apoi au disparut in negura uitarii. Raetchi se inchina la zei straini insa. Este necesar sa isi alerteze partenerii europeni nu alegatorii roamani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb