Ovidiu Şandor a investit 10 milioane de euro în a patra clădire de birouri din Timişoara

Ziarul BURSA #Companii / 22 noiembrie 2012

foto simbol

foto simbol

Omul de afaceri Ovidiu Şandor, dezvoltatorul proiectului City Business Center din Timişoara, a finalizat cea de-a patra clădire a parcului de afaceri din Piaţa 700, investiţie de 10 milioane de euro, susţinută inclusiv cu fonduri europene. Proiectul a beneficiat de o finanţare europeană nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 (POR).

"Deşi valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 71,6 milioane de lei (circa 16 milioane de euro), suma efectiv cheltuită a fost de 43,7 milioane de lei (circa 10 milioane de euro), ceea ce a permis o economie considerabilă, inclusiv de fonduri europene, faţă de suma previzionată iniţial", se arată într-un comunicat al companiei. Construcţia a început pe 22 septembrie 2010 pentru a fi finalizată la timp, pe 21 noiembrie 2012.

Clădirea are o suprafaţă închiriabilă de 9.500 mp destinată spaţiilor de birouri şi servicii, care se adaugă celor 25.000 metri pătraţi livraţi deja în perioada 2007-2010. Gradul de ocupare a clădirii nou finalizată este de 60%, companii precum SAP sau Autoliv extinzându-şi prezenţa în proiect. Pe lângă companiile multinaţionale, spaţiile nou livrate asigură şi o serie de facilităţi pentru IMM-uri locale şi start-up-uri din IT sau alte industrii inovative.

"Componenta de sprijinire a afacerilor dezvoltate la nivel local asigurată de finanţarea europeană, orientată spre IMM-uri şi start-up-uri din domenii inovative, a fost materializată prin crearea unei zone de < serviced offices >, concept nou pe piaţa office din Timişoara şi a unui spaţiu de co-working pentru 37 de persoane, preponderent start-up-uri din IT & C. Estimăm că proiectul nostru va contribui la crearea a cel puţin 300 de locuri de muncă suplimentare", a declarat Ovidiu Şandor.

Proiectul CBC a ajuns astfel la o suprafaţă închiriabilă de 34.500 de metri pătraţi, iar dezvoltatorii au început amenajarea şantierului pentru cea de-a cincea clădire. În total proiectul va avea 43.000 mp închiriabili.

Primele trei clădiri au fost cumpărate de către fondul sud-african de investiţii NEPI care şi-a asumat şi achiziţia ultimelor două imobile în cea mai mare tranzacţie imobiliară din acest an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb