P3 începe construcţia unui spaţiu logistic de 28.000 de mp în Bucureşti

Andrei Stan
Companii #Construcţii / 1 octombrie 2015

P3 începe construcţia unui spaţiu logistic de 28.000 de mp în Bucureşti

P3, investitor specializat, dezvoltator şi manager de proprietăţi europene de logistică, începe construcţia speculativă a unei noi clădiri în cadrul parcului P3 Bucharest din România, transmite un comunicat al companiei remis redacţiei.

Depozitul de 28.000 mp este prima clădire dezvoltată de P3 în România după achiziţia parcului logistic P3 Bucharest la începutul acestui an. Construcţia a fost demarată la sfârşitul lunii septembrie, spaţiul fiind disponibil pentru închiriere în perioada următoare.

Parcul are o locaţie "strategică", fiind situat la intrarea în Bucureşti, la km 13 de pe autostrada A1, şi cuprinde în prezent 215.000 m2 de spaţii pentru depozitare ocupate în totalitate, susţine compania.

De asemenea, parcul dispune de 40 de hectare de teren şi permite dezvoltarea a peste 160.000 mp de spaţii suplimentare cu unităţi începând de la 5.000 mp şi până la 50.000 mp. Noua clădire, care are ca termen de finalizare luna aprilie 2016, va fi construită pe un teren de şase hectare.

"Creşterea rapidă a pieţei de logistică din România a avut ca rezultat o cerere extraordinară pentru spaţiile de depozitare, fapt care a dus la scăderea ratei de neocupare la doar 5% în zona Bucureştiului", explică CEO-ul P3, Ian Worboys. "Prin construcţia speculativă a acestei clădiri, putem asigura spaţii disponibile imediat pentru clienţii noştri, precum şi soluţii Build-To-Suit. Acest proiect demonstrează încrederea în piaţa din România, unde suntem prezenţi încă din anul 2010. Ne dorim să ne dezvoltăm şi să investim aici, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienţilor din portofoliul nostru european care caută spaţii de calitate şi servicii de primă clasă. Expertiza europeană a P3, precum şi întelegerea pieţei din regiunea CEE şi în special a pieţei din România, ne ajută să livrăm acest proiect", adaugă acesta.

Noua clădire va fi una dintre construcţiile de nouă generaţie ale P3, concepută conform standardelor europene de protecţie a mediului, pentru a reduce costurile operaţionale. Prin urmare, P3 va implementa soluţii de reducere a costurilor cu energia şi soluţii tehnologice de dezvoltare durabilă precum iluminatul cu LED, panourile de faţadă eficiente energetic, sistemele de reducere a consumului de apă şi un sistem complet de management al clădirii.

Peter Beèár, managing director P3 pe Europa Centrală şi de Est şi managing director al P3 România, declară: "Expansiunea parcului P3 Bucharest ne va permite să satisfacem cererea de spaţii de depozitare sustenabile şi de mari dimensiuni pe piaţa din România, care este într-o continuă creştere. Considerăm că această strategie va fi atractivă pentru clienţii noştri."

Laurenţiu Duică, head of leasing al P3 România, adaugă: "Am început procesul de obţinere a autorizaţiilor pentru dezvoltarea de noi clădiri pe terenul existent imediat după finalizarea procesului de achiziţie a parcului P3 Bucharest. Prin obţinerea acestor aprobări din timp, ne-am asigurat că putem răspunde rapid cererii de spaţii de tip Build-To-Suit şi reduce timpul de livrare a unei clădiri noi la doar 5-6 luni. Am lucrat intens să punem acest proiect pe picioare. Considerăm că va atrage noi clienţi în parcul nostru şi, nu în ultimul rând, va genera noi locuri de muncă în regiune."

"Parcul P3 Bucharest are acces direct şi rapid la autostrada A1, care va conecta capitala cu vestul ţării. Parcul se află în imediata apropiere a şoselei de centură a oraşului, care permite accesul facil către cele şase sectoare ale Bucureştiului, către Aeroportul Internaţional Henri Coandă, situat la 22 km distanţă, şi către autostrada A2", se mai arată în comunicat.

P3 este un investitor specializat, dezvoltator şi manager de proprietăţi europene de logistică. Prezent în Europa, P3 are un portofoliu de active ce cuprinde 144 de centre de distribuţie, totalizând 3 milioane mp de spaţii în nouă ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb