PAGINA DE MEDIA: Media Direction, 7 cereri de executare silită în ultimele luni

V.B.
Media-Advertising #Media-Advertising / 20 iunie 2014

Mai multe companii au cerut în instanţă executarea silită pentru diverse sume datorate de agenţia Media Direction, la care omul de afaceri Cristian Burci este acţionar. Firma a primit şapte astfel de cereri, inclusiv de la posturile TV Antena 3 şi Kanal D, iar două au fost deja acceptate de instanţă, informează Paginademedia.ro.

Oficialii grupului BBDO, din care face parte agenţia, susţin că situaţia de acum are drept cauză cazul Bigger Group-Marcel Străuţ, în urma căruia Media Direction a rămas cu o "gaură" de peste 2 milioane euro.

Şapte procese de executare silită sunt deschise în prezent în instanţă către Media Direction. Trei au fost demarate de grupul Intact. Astfel, cererea Antena Group a fost înregistrată pe 11 iunie, pentru încuviinţarea executării silite. În aceeaşi zi, a fost înregistrată cererea Antenei 3.

Cererea Grupului Media Camina a fost înaintată pe 11 iunie şi judecată pe 16 iunie. În acest caz, instanţa a admis cererea de executare silită a unor bonuri de ordine totalizând 45 mii euro, mai scrie Pagina de Media.

Regia de publicitate Cable Direct a depus cererea pe data de 6 iunie. Editura Evenimentul şi Capital a cerut insolvenţa Media Direction pe 4 iunie. Compania care editează cotidianul Evenimentul Zilei este în insolvenţă, iar recuperarea datoriilor din piaţă face parte din planul de reorganizare.

Compania Dogan Media, care deţine postul Kanal D, a făcut cererea pe 29 mai. La începutul acestei luni, instanţa a admis cererea fără cale de atac. Suma vizată în acest caz este de aproximativ 100 mii euro.

Şi regia de publicitate Media Point se află în proces cu Media Direction, cerând, la începutul lunii aprilie, insolvenţa companiei. Termenul a fost fixat pentru sfârşitul acestei luni.

Nora Marcovici, directorul general al grupului BBDO, din care face parte agenţia de media, a declarat: "Am făcut contestaţii pentru soluţiile date până acum. Suferim de pe urma cazului Bigger Group, de acum câţiva ani. Pentru Media Direction, paguba a fost însemnată. Ne dorim să trecem peste acest moment, iar jucătorii din piaţă să înţeleagă situaţia. De când s-a întâmplat cazul Bigger Group, încercăm să ţinem situaţia sub control. Pentru noi a fost vorba de sume mari, pentru care am plătit şi TVA. Sperăm că se va rezolva în justiţie".

Pe 16 martie 2009, Marcel Străuţ, proprietarul agenţiei Bigger Group, a închis brusc compania, lăsând în piaţă găuri de milioane de euro. Media Direction a fost una dintre cele mai afectate agenţii, paguba fiind de aproximativ 2 milioane euro. Pe 18 decembrie 2013, Marcel Străuţ a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 10 ani de închisoare pentru delapidare, complicitate la delapidare şi spălare de bani. Media Direction a făcut apel, solicitând recuperarea a 4,5 milioane euro, sumă care include penalităţi, pe lângă paguba iniţială. Instanţa se va pronunţa în această toamnă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb