Palatul Cotroceni va fi iluminat în albastru cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului

Ioana Dogaru
Miscellanea / 2 aprilie 2016

Palatul Cotroceni va fi iluminat în albastru, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Administraţia Prezidenţială alăturându-se astfel campaniei "Light It Up Blue", desfăşurată cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului.

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, Palatul Cotroceni va fi iluminat în albastru în noaptea de sâmbătă spre duminică, în intervalul orar 20,00 - 6,00, "în semn de solidaritate cu persoanele care se confruntă cu această boală".

"Autismul este una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice şi poate afecta orice familie, indiferent de condiţia socială, zonă geografică sau nivelul de educaţie. În România, aproximativ 30.000 de persoane suferă de această cumplită boală, în fiecare an înregistrându-se peste o mie de noi cazuri. Preşedintele României susţine programele de suport al pacienţilor pentru a crea un standard de calitate a intervenţiilor medicale şi psihosociale oferite copiilor şi tinerilor bolnavi, care să faciliteze integrarea lor în societate", se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Sursa citată menţionează că prin participarea la campania "Light It Up Blue", Administraţia Prezidenţială se alătură celorlalte instituţii ale statului şi comunităţii internaţionale care susţin demersurile întreprinse pentru înţelegerea, cunoaşterea şi tratarea respectivei afecţiuni.

Ziua Internaţională de conştientizare a autismului (World Autism Awareness Day) este marcată anual la nivel mondial la 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism şi ale familiilor acestora.

Această zi a fost instituită de către Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluţia 62/139, adoptată la 18 decembrie 2007, fiind propusă de reprezentanţii Statului Qatar şi sprijinită de către toate statele membre.

Tema sub care este marcată în 2016 Ziua internaţională de conştientizare a autismului se intitulează ''Autism şi Agenda 2030: Includere şi neurodiversitate''.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb