PÂNĂ ACUM, NICIO INTENŢIE DE ADMINISTRARE Fondul Proprietatea speră să fie administrat

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 17 iulie 2008

Niciun administrator de fond nu şi-a exprimat până acum intenţia de a se ocupa de Fondul Proprietatea, deşi mai este foarte puţin timp până când va expira termenul până la care Comisia pentru selecţia administratorului de fond aşteaptă scrisorile de intenţie, respectiv 1 august, potrivit unor surse apropiate FP.

Fondul Proprietatea a selectat compania Schroders, pentru consultanţă financiară, în sprijinul demersului de selectare a unui administrator.

Pe 8 august, acţionarii Fondului se vor întruni pentru a aproba repartizarea profitului aferent anului trecut. Valoarea propusă a dividendului brut este de 0,0065960489 lei/titlu.

De asemenea, la AGA va fi făcută o informare completă referitoare la stadiul îndeplinirii formalităţilor premergătoare listării societăţii la Bursa de Valori, precum şi prezentarea unui plan de acţiune cu termene precise având ca obiect îndeplinirea în regim de urgenţă a acestor formalităţi.

Fondul Proprietatea, creat în 2005 ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist, cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate, are un capital social de 14,2 miliarde lei (circa 4 miliarde euro).

În prezent, Fondul Proprietatea are deţineri la 88 de companii, din care cele mai multe sunt din sectorul energetic.

Planurile Guvernului prevăd listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi la o bursă internaţională, din Londra sau New York. Ultimele declaraţii făcute de conducerea Fondului dau de înţeles că listarea se va realiza, cel mai devreme, la jumătatea anului viitor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. praf in ochi ,iluzii desarte pt cei indreptatiti sa-si primeasca averile mostenite de la stramosi ,asta este FONDUL PROPRIETATEA .Pana cand cei in drept nu vor lua nici o masura ,totul va fi tergiversat de cei ce ne conduc si profita de salarii uriase fara sa faca ceva .Asa ne trebuie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!

    1. CULMEA ESTE CA NECAZUL NOSTRU A CREAT UN SISTEM PROFITABIL PËNTRU ALTII;

      PROBABIL CA TREBUIE SA MAI SI MULTUMIM PENTRU TOATE ASTEA,NELUAND IN CALCUL FAPTUL CA AM FOST AJUTATI SA NU PUTEM LUA IN NATURA PROPIETATILE NOASTRE, DE CATRE CEI CE AU FOST IN POZITII DE EMANATORI, HOTARATORI,EXECUTORII SI APLICANTII LEGILOR,

      LE URAM TUTUROR CARE AU PARTICIPAT LA ACEASTA RESTABILIRE A DREPTATII SA AIBA PARTE DE BENEFICIILE EI IN ACEEASI CALITATE PE CARE O AVEM NOI ACUM;  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb