PÂNĂ ÎN 2019, Vinurile spumante vor susţine creşterea consumului mondial de vin

Adina Lateş
Companii / 14 februarie 2016

Vinurile spumante vor înregistra cel mai ridicat ritm de creştere pe piaţa mondială a vinului până în anul 2019, alături de vinurile rose şi mărcile premium, potrivit organizatorului celui mare târg de vinuri din lume - Vinexpo, informează Bloomberg.

Potrivit unui studiu publicat săptămâna aceasta de Vinexpo, în timp ce consumul mondial de vin va creşte cu 1,4% până în 2019, vinurile spumante, care sunt responsabile pentru 8% din piaţa totală, vor înregistra un avans de 7,4%. De asemenea, consumul de vin rose, care reprezintă 9% din vinurile liniştite, va creşte cu 2,2%, iar vinurile liniştite premium ar urma să crească cu 12%

Aceste prognoze care vorbesc de relansarea creşterii vin după ce în 2014 consumul mondial de vinuri liniştite a scăzut cu 1,2% până la 2,4 miliarde lăzi (fiecare ladă are nouă sticle de un litru), ca urmare a scăderii consumului în Europa şi Asia-Pacific, susţine Vinexpo. Încetinirea ritmului de creştere a economiei mondiale, combinat cu legile mai stricte privind consumul de alcool şi condusul în multe regiuni precum şi campaniile publice privind aspectele de ţin de sănătate au contribuit la acest declin.

"Ceea ce am văzut la ultimul sondaj este creşterea globală a vinurilor spumante. În principal vinurile prosecco susţin această categorie. Vinurile rose sunt şi ele destul de puternice', a declarat directorul Vinexpo, Guillaume Deglise. Potrivit acestuia, cererea din China îşi revine după o scădere provocată de campania guvernamentală împotriva produselor care pot fi oferite drept mită, iar în prezent consumatorii susţin vânzările mai degrabă decât clienţii de tip corporate. "Piaţa îşi revine dar într-un fel diferit de situaţia de dinainte. Consumatorii chinezi sunt consumatorii reali, ceea ce creează multe oportunităţi pentru exportatori", a spus Guillaume Deglise.

Vinexpo va organiza un târg de vinuri la Hong Kong în luna mai şi un altul la Tokyo în luna noiembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb