Pandemie, grevă şi o binecuvântare pentru două generaţii de elevi

D.N.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 16 iunie 2023

Sursa foto: facebook / preafericitul.daniel

Sursa foto: facebook / preafericitul.daniel

Marile emoţii şcolare bat la poarţile multor case. Două generaţii de elevi, absolvenţii de gimnaziu şi de liceu sunt gata pentru un moment al adevărului venit după o lungă serie de "întâmplări" care i-au privat de şansa de a se pregăti aşa cum trebuie, în condiţiile unui învăţământ autohton aflat pe un tobogan interminabil. Anii de pandemie, cu tot alaiul lor de neajunsuri, cu învăţământul de la distanţă, pe principiul scapă cine poate, au fost urmaţi de o grevă cum nu a mai fost în educaţia noastră şi cu nişte finaluri de sfârşit de an care au demonstrat că nimeni nu a înţeles nimic din toate câte s-au întâmplat, în primul rând profesorii, mult mai grăbiţi să încheie nişte medii şi să bifeze nişte festivităţi, decât să găsească o soluţie pentru recuperarea orelor pierdute. Atât s-a putut, ar spune un observator atins de aripa nepăsării. Când credeam că toate sunt împotriva acestor copii, a venit şi o încurajare.

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj elevilor care susţin examene, subliniind că acestea "sunt cele mai bune prilejuri de evaluare şi maturizare intelectuală într-ï societate din ce în ce mai animată de competiţie, dar şi trepte necesar de urcat spre înţelegerea şi dobândirea unor valori care sporesc necesara cultură a dialogului şi întreţin normala comuniune între oameni". Patriarhul Bisericii ortodoxe Române a mai transmis: "Biserica a susţinut şi promovat de-a lungul întregii sale istorii, care este şi o istorie culturală, şcoala, formarea intelectuală, spirituală şi morală a omului. La începutul acestei perioade cu examene, plină de firească emoţie şi intens consum intelectual, îi îndemnăm pe părinţi şi profesori, dar şi pe preoţii din parohiile voastre, să vă susţină concret fiecare în sfera sa de competenţă şi comunicare cu voi, unind sfatul bun şi încurajarea cu rugăciunea şi ajutorarea personală. Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Învăţătorul şi Lumina lumii, să vă dăruiască pace sufletească, mult curaj, succes şi bucurie!".

Despre asta pare a fi vorba în învăţământul românesc, reuşita ţine mai mult de miracol decât de un sistem bine pus la punct. Mesajul este binevenit pentru toată lumea, o vorbă bună nu poate strica, indiferent dacă eşti religios sau ateu. Din păcate pentru aceşti viitori adulţi, reuşita în viaţă nu se bazează doar pe vorbe bune, ci are nevoie de fapte concrete, iar autorităţile noastre, de care se vor tot lovi, tocmai aici stau cel mai prost.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dragilor, SI COMpetia SI COruptia incep cu ,,CO"!

    1. ??

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb