PANDEMIE ŞI MANIPULĂRI POLITICE Primarul Firea, atacuri în cascadă la adresa guvernului

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 12 iunie 2020

Gabriela Firea

Gabriela Firea

Firea: "Pentru modul în care Ministerul Sănătăţii şi DSP gestionează în ţara aceasta combaterea bolii pe care o traversăm, dar şi pentru cum gestionează Ministerul această pandemie şi îi sperie inutil pe români şi bagă groaza în toată lumea şi prăbuşeşte economia, acest Guvern trebuie să cadă"

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a lansat mai multe atacuri la adresa actualului guvern, principalul punct de plecare fiind legat de gestionarea pandemiei. Moţiune de cenzură, dosare penale pentru zădărnicirea combateri bolilor, subminarea economiei sunt câteva dintre acuzaţiile aduse cabinetului Orban de către edilul Bucureştiului.

Gabriela Firea susţine că nu se doreşte să se cunoască adevărul şi că guvernanţii doresc ca cetăţenii să stea cu teamă: "Nu se doreşte să se cunoască adevărul, nu se doreşte ca românii să fie informaţi, probabil se consideră că trebuie să stăm cu teamă, cu frică, anxietate socială, se pierd locuri de muncă, se omoară economia şi cei care ne tot sperie şi ne arată pisica nici măcar nu vin cu argumente ştiinţifice.

Acum suntem ameninţaţi că dacă nu aprobă Parlamentul starea de alertă se va da starea de urgenţă, înţeleg, o să stăm toţi ascunşi în case până murim toţi de foame, nu de pandemie şi atunci probabil că vom fi lăsaţi să ieşim din casă măcar să ne îngropăm unii pe alţii". Firea a transmis că ministrul Sănătăţii va da socoteală pentru zădărnicirea combaterii bolilor deoarece a negat utilitatea testărilor: "Nu se poate, viaţa privată a oamenilor să fie condusă de un Guvern. Guvernul azi e, mâine nu e. Şi oricum va da socoteală. Ministrul Sănătăţii va da socoteală pentru că pur şi simplu a zădărnicit combaterea bolilor prin faptul că a negat utilitatea testărilor, utilitate care a fost dovedită în întreaga Europă şi în lume. Câtă vreme şi Italia şi Spania, care au avut un număr mult mai mare de contaminări şi îmbolnăviri, au început relaxarea economiei, au repornit motoarele industriei, deja pleacă în concedii italienii în Grecia, nouă ni se spune unde să mergem pe banii noştri în ce concediu, aşa ceva este caz unic în Europa şi în lume". O moţiune de cenzură este necesară, potrivit primarului Capitalei: "Pentru modul în care Ministerul Sănătăţii şi DSP gestionează în ţara această combaterea bolii pe care o traversăm, dar şi pentru cum gestionează Ministerul această pandemie şi îi sperie inutil pe români şi bagă groaza în toată lumea şi prăbuşeşte economia, acest Guvern trebuie să cadă. Din punctul meu de vedere, e imperios necesar o moţiune de cenzură. Cand? Vom vedea. O moţiune de cenzură o depui în momentul în care ne convingem că avem majoritate să treacă. Timingul trebuie discutat cu celelalte partide politice, cu Pro România, cu ALDE, cu UDMR. Pentru că, de cealaltă parte, ei vor aduna o majoritate de strânsură, cum a fost data trecută. Este punctul meu de vedere, nu este opinia oficială a formaţiunii pe care o reprezint. Trebuie să ne sfătuim cu toţii care este momentul optim pentru depunerea moţiunii pentru ca şi ea să treacă".

Firea a mai anunţat că va depune plângere penală la adresa conducerii DSP Bucureşti şi a Ministerului Sănătăţii, pe care le acuză că au blocat proiectul de testare a populaţiei derulat pe Arena Naţională. Firea susţine că, invocându-se un ordin de ministru, li s-a cerut să oprească activitatea de testare. Aceasta acuză că este "o răzbunare politică" pentru ca un proiect iniţiat de ea să nu fie realizat.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. stimata cucoana (ca doamna nu pot sa va zic)

    pai sistemul pe care il criticati cu atata inversunare nu este rodul gandirii mareului ascuns la zdup din a carui gasca faceti parte? 

    evdent cei de acuma nu reusesc multe dar cum sa faci din c..at bici si mai vrei sa si pocneasca?

    asa va invata Pandelica mai nou? 

    1. Stimate domn, de șase luni nu v-ați lămurit că nu poți să conduci o țară cu o gașcă de analfabeți?

      Gasca de analfabeti si de spagari a fost la conducere pana acum 6 luni.

      Faci confuzie (sau esti prost). 

      Viorica, Pop, soferul de interlop, omul mitraliera s-au dovedit analfabeti.

      Pe spagari sau lingai nici nu are rost sa-i mai enumar pentru ca sunt prea multi. 

      Moshule, esti penelist. Nu esti precaut deci esti asa cum a zis stapanul tau. Intreaba pe unul inteligent ca sa intelegi ce am scris.

      mirosi a psd de la o posta

      Ce pretentii poti sa ai de la o tzoapa?

      tu a ce mirosi

    Era clar că, daca se va apuca și Firea de testat, numărul infestărilor cu Coronavirus va creste, e o chestie statistica, obiectivă.

    Testând mai mult, ai parte de mai mulți infectați zilnic deci pui umărul la prelungirea și inasprirea masurilor opresive ale statului de încălcare de drepturi și libertăți  

    1. sau invers

    Daca fiecare primar din marile orase din tara s-ar apuca de testat pe stadion, pe model Firea, numarul zilnic de cazuri s-ar dubla si Romania ar intra in haos de COVID cu 500 de pozitivi pe zi in loc de 230 cat avem azi.

    E logic ca, daca testezi mai mult, ai mai multi pozitivi depistati.  

    1. Firea și primarii nu fac teste sa descopere noi bolnavi, ei vor să vadă cati din locuitorii urbei au trecut prin boala.Este mai mult o cercetare, probabil Străinu Cercel este in spatele acestei cercetări și prin vreo firma ciupește banii. Stiu ca este bine sa aflam câți au trecut prin boala, însă cred că nu este încă momentul. Și mai cred că acest lucru trebuie făcut la nivel national nu local.

      Cât despre aceasta cucoana prefăcută, nimic de zis. Meritam ce am votat. 

      Da... bine... Cap ai.. nu stiu daca mai ai nevoie si de minte.

      Dupa tine, daca gaseste Firea un COVID-el in raporteaza la DSP si intra in cifra pe care o vezi la TV sau nu? Normal ca testand mai mult, ai parte de cifre mai mari.. e o chestie implacabila care tine de statistica.  

    Imi place mult privirea din poza lui Firea.

    E fixata pe ceva, nu-mi dau seama exact, oare o fi SPAGA mea ? 

    Doamna, a fost măcar un caz din 1000 cand dumneata să nu ai dreptate? Doar tampitii cred asta. Si esti înverșunată în tampenie. Sunt unii care consideră asta topism!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb