ZIARUL BURSA

12 iunie 2020
Ediţia din 18.10.2024
"Statul trebuie să fie un partener care să încurajeze prezenţa companiilor româneşti pe bursa locală"

BVB: "Statul trebuie să fie un partener care să încurajeze prezenţa companiilor româneşti pe bursa locală"

M.G.Piaţa de Capital / 12 iunie 2020

Bursa de Valori Bucureşti: "Îngheţarea listărilor de pachete minoritare pe piaţa de capital contravine intereselor României" Radu Hanga, preşedintele BVB: "Listarea nu înseamnă privatizare" 

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) consideră că statul trebuie să fie un partener care să încurajeze prezenţa companiilor româneşti pe bursa locală, iar îngheţarea listărilor de pachete minoritare pe piaţa de capital contravine intereselor României, se arată într-un comunicat remis, ieri, de operatorul pieţei noastre. Bursa mai precizează că a transmis decidenţilor politici punctele sale de vedere privind proiectul de lege care interzice listarea companiilor pe o perioadă de doi ani.

Coronavirus a reînviat o tradiţie milenară, ştergerea datoriilor

FMI FACE APEL LA CREDITORII PRIVAŢI Coronavirus a reînviat o tradiţie milenară, ştergerea datoriilor

Adelina ToaderMacroeconomie / 12 iunie 2020

Ştergerea datoriilor este o practică a regilor sumerieni consemnată în istorie. Ea s-a perpetuat din Babilon până în Iudeea, devenind o obligaţie consemată în Biblie drept poruncă divină. Această tradiţie a fost menţinută în creştinism, fiind străjuită de Biserica Catolică până în secolul al XVII-lea. De la acel moment, în civilizaţia occidentală, datoriile nu au mai fost şterse, iar datornicii au fost hăituiţi şi ostracizaţi. Închisoarea datornicilor este totuşi o invenţie a secolului al XIV-lea.

"2020 va fi mai prost decât anii trecuţi, din punct de vedere al producţiei"

BOGDAN BADEA, CEO HIDROELECTRICA: "2020 va fi mai prost decât anii trecuţi, din punct de vedere al producţiei"

Mihai GongoroiCompanii / 12 iunie 2020

Din punctul de vedere al producţiei, Hidroelectrica va avea un an, 2020, mai prost decât cei trecuţi, din cauza secetei extreme, chiar comparabil cu perioada 2011-2012, ne-a precizat Bogdan Badea, directorul general al companiei de stat. El a mai precizat că, "pe lângă producţia mai mică, şi veniturile se diminuează semnificativ", precum şi că în acest moment conducerea gestionează cu mare prudenţă resursele companiei.

"Arhitectura şi designul interior pot creşte valoarea unei proprietăţi cu până la 40%"

VICTOR GROSU, HYPE PROJECT: "Arhitectura şi designul interior pot creşte valoarea unei proprietăţi cu până la 40%"

A consemnat ADELINA TOADERCompanii / 12 iunie 2020

Designeul interior reuşeşe să transformăm o casă în "acasă", personalizând după stilul de viaţă propriu, pasiuni şi tabieturi o locuinţă. În ultimii ani, designul interior a trecut lui în ţara noastră de la stadiul de element de lifestyle şi a ajuns să fie considerat un factor de creştere a valorii investiţiei. Arhitectura de interior, care înglobează designul interior, poate creşte valoarea unei proprietăţi cu până la 40%

"Investitorii trebuie să îşi schimbe fundamental modul în care evaluează riscul"

STEPHEN KOTKIN, PROFESOR LA UNIVERSITATEA PRINCETON: "Investitorii trebuie să îşi schimbe fundamental modul în care evaluează riscul"

A.V.Internaţional / 12 iunie 2020

"Trebuie să luăm mai în serios evenimentele care nu sunt previzibile, stabile sau uşor perceptibile"  

"Faţă de primul colaps al globalizării, acum suntem mult mai bine echipaţi pentru recuperare"

Dezintegrarea globalizării este o cale pe care lumea a mai parcurs-o şi, deşi există lecţii pe care le putem învăţa din experienţele anterioare, cel mai important pentru investitori este, acum, faptul că se impune o schimbare fundamentală a modului în care evaluăm riscul, conform spuselor lui Stephen Kotkin, profesor de istorie şi afaceri internaţionale la Universitatea Princeton din SUA. Domnia sa afirmă, citat de Investment Magazine, că măsurarea riscului în perioadele normale nu este la fel cu cea din perioadele anormale.

Competenţele se echivalează până pe 17 iunie

BACALAUREAT 2020 Competenţele se echivalează până pe 17 iunie

O.D.Cultură / 12 iunie 2020

Absolvenţii au început probele examenului de Bacalaureat chiar dacă nu este nevoie de prezenţa lor nici online şi nici offline. Comisiile de Bacalaureat de echivalare şi recunoaştere a competenţelor lingvistice şi digitale din unităţile de învăţământ liceal au început calcularea mediilor candidaţilor şi asigură echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil, potrivit metodologiei aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei. Această etapă a examenului se va încheia pe 17 iunie.

Normalitate, numele tău este crîşmă

Cornel CodiţăEditorial / 12 iunie 2020

Cornel Codiţă

Toată lumea, de la vlădică la opincă, lungeşte gîtul, se ridică pe vîrful picioarelor, se aburcă pe cîte o buturugă ori pe un bolovan mai mare, se caţără pe uluci, doar doar o zări ce-i dincolo de gardurile restricţiilor impuse de pîrdalnica de molimă. Cum o fi, nene, cînd o fi să fie din nou... ca pe vremurile dinainte... adică, alea bune? Părerile sunt, desigur, împărţite.

Gabriela Firea

PANDEMIE ŞI MANIPULĂRI POLITICE Primarul Firea, atacuri în cascadă la adresa guvernului

O.D.Politică / 12 iunie 2020

Firea: "Pentru modul în care Ministerul Sănătăţii şi DSP gestionează în ţara aceasta combaterea bolii pe care o traversăm, dar şi pentru cum gestionează Ministerul această pandemie şi îi sperie inutil pe români şi bagă groaza în toată lumea şi prăbuşeşte economia, acest Guvern trebuie să cadă" 

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a lansat mai multe atacuri la adresa actualului guvern, principalul punct de plecare fiind legat de gestionarea pandemiei. Moţiune de cenzură, dosare penale pentru zădărnicirea combateri bolilor, subminarea economiei sunt câteva dintre acuzaţiile aduse cabinetului Orban de către edilul Bucureştiului.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 12 Iunie 2020

MACRO NEWSLETTER 12 Iunie 2020

Macroeconomie / 12 iunie 2020

Producţia industrială din Olanda şi-a accelerat scăderea anuală în aprilie 2020, până la 8,5%, de la 1,7% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 6,9%, după un declin de 0,9% în luna anterioară.

Victor Brauner s-a născut de ziua lui

Marius Tiţa Investiţii Personale / 12 iunie 2020

Marius Tiţa

După Brâncuşi şi Adrian Ghenie, Victor Brauner este artistul român cu cele mai mari preţuri obţinute în licitaţii internaţionale. Şi locul lui în istoria artei este mult mai sus de Ghenie, peste orice alt pictor român.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo