Papa Francisc a făcut ordine în ''Fabrica Sfântului Petru''

A.B
Internaţional / 30 iunie 2020

Papa Francisc a făcut ordine în ''Fabrica Sfântului Petru''

Papa Francisc a anunţat marţi numirea unui comisar extraordinar însărcinat cu punerea în ordine a "Fabricii Sfântului Petru", o instituţie însărcinată cu conservarea operelor de artă artistice şi arhitecturale din cadrul catedralei Sfântul Petru,conform Agerpres.

Această decizie a fost luată după o semnalare internă, care a determinat justiţia vaticană să confişte documentele şi calculatoarele din birourile "Fabricii Sfântului Petru", conform unui comunicat dat publicităţii marţi de Sfântul Scaun.

La data de 1 iunie Sfântul Scaun a adoptat o nouă lege care reglementează licitaţiile pentru cheltuielile sale interne, o măsură fără precedent destinată prevenirii corupţiei şi economisirii de bani în mijlocul unei crize financiare legate de pandemie.

În acest cadru, Papa Francisc a numit un nunţiu apostolic (ambasador al Sfântului Scaun), pe Monseniorul Mario Giordana, în funcţia de comisar extraordinar. El va avea responsabilitatea de a "actualiza statutul, de a clarifica administrarea şi de a reorganiza birourile administrative şi tehnice ale fabricii", precizează comunicatul Sfântului Scaun. Monseniorul Mario Giordana va fi asistat de un comitet special pentru îndeplinirea acestei "sarcini delicate".

Discreta "Fabrică a Sfântului Petru", formată în prezent dintr-o mică armată de meşteri specialişti, a fost înfiinţată în secolul XVI, după construcţia noii bazilici Sf. Petru, obiectiv pentru care Vaticanul a solicitat ajutorul specialiştilor din epocă, între care arhitectul Donato Bramante, Michelangelo sau Rafael.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb