Papa Francisc a semnat cu tineri din lumea întreagă un pact pentru ''o economie a păcii''

G.D.
Internaţional / 24 septembrie 2022

Papa Francisc a semnat cu tineri din lumea întreagă un pact pentru ''o economie a păcii''

Papa Francisc a semnat astăzi la Assisi, un oraş din centrul Italiei, un pact cu numeroşi tineri veniţi din lumea întreagă, alături de care suveranul pontif doreşte să construiască "o economie a păcii, nu a războiului", informează AFP, conform Agerpres.

Prin acest pact semnat de aproximativ 1.000 de tineri veniţi din 100 de ţări pentru a participa la o reuniune care se desfăşoară timp de trei zile şi se intitulează "The Economy of Francesco", semnatarii documentului se angajează să construiască o economie "în slujba persoanei, a familiilor şi a vieţii, care să respecte fiecare femeie, bărbat, copil şi persoană vârstnică, precum şi, mai ales, pe cei mai fragili şi mai vulnerabili".

Tinerii prezenţi în Assisi - economişti, studenţi, antreprenori şi muncitori - vor totodată "o economie care să lupte împotriva sărăciei în toate formele sale (...) şi care să creeze bogăţie pentru toţi", potrivit unui comunicat publicat de Vatican.

"Generaţia noastră v-a lăsat numeroase bogăţii, dar noi nu am ştiut să conservăm planeta şi nu apărăm pacea. Vă îndemn să deveniţi artizani şi constructori ai casei noastre comune, o casă comună care este pe cale să devină o ruină", a declarat papa Francisc în faţa tinerilor înainte de a semna acest pact.

"O nouă economie, inspirată de faptele lui Francisc din Assisi, poate şi trebuie să fie astăzi o economie care să respecte pământul şi o economie a păcii", a adăugat liderul Bisericii Catolice.

"Situaţia este de aşa natură încât nu putem să aşteptăm următorul summit internaţional, care poate că nu va mai fi de folos: pământul arde astăzi şi încă de astăzi noi trebuie să ne schimbăm la toate nivelurile", a concluzionat papa Francisc, înainte să se întoarcă la Vatican la bordul unui elicopter.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. cat de naiv este bietul Papa

    > pământul arde astăzi şi încă de astăzi noi trebuie să ne schimbăm la toate nivelurile", a concluzionat papa Francisc, înainte să se întoarcă la Vatican la bordul unui elicopter.

    Frumos. 

    Papa e unul dintre vandutii proiectului Green Deal si The Great Reset.

    Nu am mai afirmat-o pana acum, desi o stiam din respect pentru el. Dar deja devine un promotor nu al lui Dumnezeu si al unor indivizi soiosi ca Schwab, Bill Gates si alti satanisti de gen.  

    Urmariti ceea ce zice cu un "caveat" dpdv informational (ascultand dar nu crezand fara sa verificati). (in latina caveat inseamna "sa se teama", "sa aiba grija"... daca mai tin bine minte latina.... era un timp cand puteam vorbi greaca veche si latina aproape fluent... undeva acum mult timp... 20 de ani) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb