Parchetul General deschide un dosar penal în legătură cu agresarea ministrului Energiei de către George Simion

G.U.
Politică / 8 februarie 2022

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Parchetul General a anunţat astăzi că s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, în legătură cu incidentul de ieri din Parlament, când deputatul George Simion, copreşedinte al AUR, l-a agresat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, potrivit Agerpres.

"La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, prevăzută de art. 257 alin. 1 şi 2 Cp, şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prevăzută de art. 371 Cp. În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7 februarie, s-a reţinut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul şedinţei Camerei Deputaţilor din aceeaşi zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei în timp ce ministrul Energiei îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta", anunţă Parchetul General, într-un comunicat de presă.

Şedinţa de plen de ieri a Camerei Deputaţilor în care se dezbătea moţiunea simplă a USR a fost suspendată, după ce discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost întrerupt de George Simion, lider al AUR, care a mers la tribună şi l-a luat de braţ, având şi un schimb de replici cu Popescu.

În timpul discursului ministrului Popescu, George Simion a vociferat din sală.

"Pot să-i spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul?", i-a transmis Popescu lui Simion.

În replică, acesta a venit la tribună şi l-a bruscat pe Popescu, numindu-l ''hoţ''.

Ulterior, ministrul Virgil Popescu a anunţat că va depune plângere penală împotriva liderului AUR, George Simion, ca urmare a comportamentului agresiv pe care acesta l-a avut la adresa lui în cadrul dezbaterii moţiunii de cenzură.

"Vorbim de o formă de violenţă manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru. Dar nu contează atât de mult dacă sunt ministru. Vorbim aici de manifestări de violenţă verbală la adresa altui om, de instigare la ură, la nesupunere, la un comportament iraţional. Iar faptul că îşi legitimează aceste porniri "barbare" prin suportul cetăţenilor, mi se pare un gest abject şi o ameninţare, pe care nu putem să o trecem uşor cu vederea. (...) Acest spectacol grotesc, pe care l-a pus în scenă astăzi la adresa mea, nu are cum să aibă ceva pozitiv. Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancţionat pentru ceea ce a făcut astăzi. De aceea anunţ că voi depune plângere penală. Cred că ne dorim cu toţii o societate civilizată, în care aleşii din Parlament să nu aibă ieşiri cu tentă violentă", a scris Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Nu se intalneste nimeni cu domnul pe strada? Sa dea mana amical cu dansul :-)

    S-au agresat verbal amandoi(din ce am vazut la TV).Procurorii poate au vazut alte inregistrari.Unele comandate politic.Jalnica justitie!

    Cand fura basescu-petrov telefoane de la jurnalisti, aia nu era agresiune:-)

    Dar hotiile lui popescu si gasca? agresiunea cu facturile nesimtite trimise cetatenilor?

    Si asa nu mai are lumea incredere in justitie. O tara intreaga a vazut ca Simion nu i-a facut nimic lui Popescu. Mizeria asta cu autosesizarea face de ras procuratura generala pana la capat.

    Simion este un grobian necivilizat (nu mă cenzurați, utilizez cuvinte potrivite și decente). Dacă îl încurajați acum, doar pentru că vă este antipatic Popescu (ca și mie, de altfel), se va crea exact o situație în care somnul rațiunii naște monștrii, pe care o vom regreta profund, curând. Așa că mai ușor cu aplauzele, vă rog.

    1. Monstrii au fost creati mai de mult, de 32 de ani sunt la conducere.

      Monstrii inca liberi: hohanis, ciţu, popescu, echipa castigatoare, ciolos/misa, hiena de la S1, fritz.

      Fain comentariul!

    Parchetul s-a autosesizat la ordin, dar nu se autosesizeaza cand mii de oamenii au fost jecmaniti la facturile de energie si gaz, acolo tac malc. Auzi agresat verbal, dar ca el a agresat un popor intreg prin scumpirea energiei electrice si a gazului de mori instantaneu cand vezi factura. Apropo nea Virgile, gazul de la Gazprom este mai ieftin ca cel extras din tara. Cum de sa poate asta, pai trebuie sa faca Petrom OMV banul gros cu redeventa de 3% pe gaz si petrol, pe asta nu sunteti in stare sa o cresteti, doar jecmaniti poporul asta. La puscarie Virgile acolo iti este locul. Bravo Simioane, so pe ei.

    Pe securistii astia si pe slugoii lor, politruci si magistrati, nu-i mai intereseaza nici spoiala aia de Democratie de Colonie, caci au ajuns sa faca dosare la comanda sefilor unui partid parlamentar(AUR), intocmai ca inaintasii lor bolsevici din anii '40-50 care procedau in acelasi mod cu Partidele Istorice! Aproape sigur ii vor incarcera pe Simion, Tarizu, Calin Georgescu, Sosoaca, care nu sunt vinovati cu absolut nimic, in schimb, de rechinii energetici si de cei ai banilor publici din Romanica, nu se vor atinge nici macar cu o floare! Mai au foarte putin timp ca sa-si puna in aplicare planurile diabolice, si anume pana la Revolta totala a populatiei care sta sa inceapa! Insa, cand vor pierde puterea si controlul, pt bestiile astea nu vor mai exista notiunile de "mila" si "indurare" din partea populatiei!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb