Pariul pe aur, câştigător

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 25 noiembrie 2008

Pariul pe aur, câştigător

Investitorii care au pariat pe aur, în urmă cu o lună, se pot considera fericiţi. Acest plasament le-a adus un câştig de 2,17%, raportat la euro, în perioada 21 octombrie-21 noiembrie, dovedindu-se cea mai inspirată alegere dintre Bursă, fonduri mutuale sau depozite bancare.

Tot pe plus s-au găsit, la 21 noiembrie, şi cei care au făcut, în urmă cu o lună, depozite în euro la Garanti Bank. Profitul acestora este de 0,44% la suma depusă.

Plasamentele în unităţile fondului "Pioneer Europa Obligaţiuni" s-au depreciat nesemnificativ, comparativ cu moneda europeană. Astfel cei care ar fi achiziţionat astfel de instrumente, în urmă cu o lună, ar fi rămas cu 99,94% din suma investită, dacă s-ar fi decis, vineri, să îşi retragă banii.

Ceva mai mult, 3,65%, au pierdut tradiţionaliştii care au pariat, în perioada 21 octombrie - 21 noiembrie, pe depozitele în lei la "Romanian International Bank". Totuşi, deprecierea sumei depuse a fost mai mică decât la alte bănci.

Perdante au fost şi persoanele care s-au hotărât, luna trecută, să-şi păstreze banii "la saltea". Din cauza deprecierii leului în raport cu moneda euro, cei care nu s-au decis pentru vreun alt tip de plasament au înregistrat o devalorizare a economiilor cu 4,56%.

Total neinspirate s-au dovedit a fi persoanele care şi-au direcţionat inves-tiţiile către Bursa de Valori Bucureşti. În oferta bursei, investitorii nu au putut găsi nicio acţiune care să le aducă profituri între 21 octombrie şi 21 noiembrie. Cea mai mică pierdere, ar fi înregistrat-o cei care s-ar fi orientat către acţiunile Băncii Comerciale Carpatica. Raportat la euro, preţul acţiunilor BCC a coborât cu 1,38%, în perioada analizată.

Indicele BET (exprimat în euro), care reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti, a consemnat o depreciere de 18,19% în perioada analizată, în timp ce indicele BET-FI, care prezintă evoluţia celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), a pierdut 17,84%.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb