ZIARUL BURSA

25 noiembrie 2008
Ediţia din 15.08.2024
Adrian Vasilescu: "Orice este posibil, dar nu cred că este real".

ARE DREPTATE MOODY"S?  Ne aşteaptă recesiunea în 2009

Andreea ArăboaeiMacroeconomie / 25 noiembrie 2008

Agenţia de evaluare financiară Moody"s anticipează că vom intra în recesiune anul viitor, estimare care a stârnit reacţii din partea oficialilor noştri, care nu văd posibilă o reducere a creşterii economice de la 9,1% în 2008 la -0,3% în 2009, cât preconizează agenţia.

Guvernul SUA salvează "Citigroup"

V. RibanaInternaţional / 25 noiembrie 2008

"Citigroup" Inc. a încheiat, duminică seara, un acord cu Trezoreria SUA, Consiliul Rezervei Federale şi Rezerva de Asigurare Federală (FDIC), documentul stabilind o serie de măsuri pentru consolidarea ratelor de capital ale băncii, reducerea riscului şi creşterea lichidităţii acesteia, anunţă instituţia financiară, afectată de o criză de încredere a investitorilor, care a anulat jumătate din valoarea sa de piaţă în numai trei zile.

Matthias Kollatz (stânga), vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI) şi Orlando Teodorovici, secretar de stat în cadrul MEF, după semnarea acordului de împrumut, în sumă de un miliard de euro.

"MEF" împrumută un miliard de euro de la "BEI"

Andreea ArăboaeiBănci-Asigurări / 25 noiembrie 2008

Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) au semnat un acord pentru un împrumut de un miliard euro, destinat co-finanţării şi pre-finanţării programelor de investiţii eligibile pentru asistenţa nerambursabilă din partea Uniunii Europene.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

UPC lansează soluţia de securitate SmartGuard

C.P.Companii / 25 noiembrie 2008

Acum când România se alătură rapid lumii digitale, UPC România doreşte să facă din navigarea pe Internet o experienţă mai sigură şi mai uşoară pentru clienţii săi, anunţă un comunicat al companiei.

"Prospecţiuni" are un nou director general

A.G.R.Piaţa de Capital / 25 noiembrie 2008

Gehrig Schultz a fost numit chief executive officer (director general) al companiei Prospecţiuni SA, iar Simon Wagner în funcţia de chief financial officer (director financiar), informează compania, potrivit Agerpres.

Preşedintele PD-L Emil Boc a reaminit că formaţiunea sa vrea eliminarea pensiilor pentru parlamentari.

PD-L s-a încurcat în propriile moţiuni

C.D.Politică / 25 noiembrie 2008 /

Preşedintele PD-L Emil Boc, a declarat, ieri, la finalul Biroului Permanent Naţional al partidului, că introducerea moţiunii de cenzură "Guvernul pleacă, educaţia rămâne", după anunţarea moţiunii civice "Ei cu ei, noi cu voi", a...

Indicele BET-FI a câştigat 3,32%

Ana SăbiescuPiaţa de Capital / 25 noiembrie 2008 /

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a apreciat cu 1,84%, în şedinţa bursieră de ieri, ajungând la 2.941,33 puncte.

Parteneriat între Nutrilite şi AC Milan

Monica MăgureanuCompanii / 25 noiembrie 2008

Nutrilite, de la "Amway", a devenit marca oficială de suplimente alimentare a clubului de fotbal AC Milan, în urma contractului de parteneriat încheiat recent, anunţă un comunicat remis redacţiei.

UE accelerează finanţarea proiectelor regionale

N.I.Companii / 25 noiembrie 2008

Comisa Europeană va accelera plăţile către statele membre din unele fonduri destinate dezvoltării regionale şi ajutării inserţiei profesionale, în cadrul unui plan european de relansare care va fi prezentat miercuri, relatează AFP, preluat de Newsin.

Acrobaţii riscului

Cătălin AvramescuEditorial / 25 noiembrie 2008

Cătălin Avramescu

Dacă există o clasă a cărei credibilitate a intrat în picaj odată cu actuala criză, atunci aceasta nu poate fi decât aceea a marilor afacerişti. De aproape douăzeci de ani sunt lăudate, de către analiştii de casă, talentele lor manageriale.

Bucureştiul ar putea fi port la Marea Neagră, din 2014

Canalul Dunăre - Bucureşti va fi concesionat

Alina Toma VerehaCompanii / 25 noiembrie 2008 /

Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa au preluat, oficial, ieri, administrarea canalului Dunăre - Bucureşti de la Apele Române, prin semnarea protocolului de predare-primire.

Anul trecut, România a obţinut o producţie de cereale de peste două ori mai mică decât cea

Producţia medie la porumb s-a dublat în 2008

A.G.R.Companii / 25 noiembrie 2008

Peste 7,4 milioane tone de porumb boabe au fost recoltate până în prezent, producţia medie, de trei tone la hectar, fiind de două ori mai mare decât în 2007, când recoltele au fost grav afectate de secetă, au declarat, pentru Agerpres, surse din...

Reparaţii ample pentru drumurile din Predeal

A.T.Companii / 25 noiembrie 2008

Primăria oraşului Predeal a anunţat organizarea unei licitaţii pentru lucrări de reparaţii a drumurilor. Contractul-cadru va fi semnat pe 48 de luni, iar termenul-limită de depunere a ofertelor este de 12 decembrie.

Argeşul va avea un nou baraj

A.T.Companii / 25 noiembrie 2008

Administraţia Naţională Apele Române va inaugura, săptămâna viitoare, un baraj la Ogrezeni, pe cursul inferior al răului Argeş.

"Dell" lansează sistemul desktop XPS

C.P.Companii / 25 noiembrie 2008

"Dell" atinge un nivel superior de performanţă în contextul noilor descoperiri grafice şi al inovaţiilor în domeniu prin lansarea sistemului desktop XPS, un PC din gama premium care dispune de noul procesor Intel Core i7 ultra-rapid.

Grupul "Roca" este cel mai mare producător de obiecte sanitare.

Grupul spaniol "ROCA" îşi face o fabrică la Braşov

Ovidiu VRÂNCEANU, BraşovCompanii / 25 noiembrie 2008 /

Grupul spaniol ROCA intenţionea­ză să construiască la Prejmer o fabrică de obiecte de uz casnic, unde va angaja 1.000 de persoane, din rândul celor trecute de 45 de ani şi a celor fără calificare.

Agricultural research facilities sue Government just before elections.

Judgement Day For Agricultural Research

Catalin DeacuEnglish Section / 25 noiembrie 2008 /

Agricultural research facilities will sue the Government this week following the latter"s refusal to pass a decision that would ensure the continuity of a traditional field of expertise of the Romanian agricultural sector - the culture of...

Morgan Stanley Sells Stock In BVB

ANA SABIESCUEnglish Section / 25 noiembrie 2008 /

Morgan Stanley & Co. International, the third largest shareholder in the Bucharest Stock Exchange (BVB), on Friday put up for sale all of their 207,194 shares in BVB and seek to obtain 8,287,760 RON, equal to 40 RON/share.

"Lactis" Iaşi avoids bankruptcy until January 2009

Doru Mocanu, IaşiEnglish Section / 25 noiembrie 2008 /

The request for bankruptcy was issued by the company"s creditors. Adrian Ababei, the representative of Sigma IPURL, the company"s bankruptcy trustee, stated the following: "The bankruptcy judge set a new hearing for the issuing of a...

Internetul de pe telefon mobil, din ce în ce mai utilizat

N.I.Companii / 25 noiembrie 2008

Navigarea pe internet cu ajutorul telefonului mobil câştigă tot mai mult teren, cel puţin în Marea Britanie, unde, în ultimele şase luni, creşterea numărului de utilizatori în acest mod a fost de opt ori mai mare decât cea aferentă utilizatorilor...

"Anheuser-Busch InBev" vinde acţiuni noi

F.A.Internaţional / 25 noiembrie 2008

"Anheuser-Busch InBev", cel mai mare producător mondial de bere, vinde acţiuni de 6,36 miliarde de euro (8,05 miliarde de dolari), banii obţinuţi fiind necesari rambursării unei părţi din creditul contractat pentru finanţarea tranzacţiei...

Alexei Miller, directorul ŢGaypromŢ, estimeaya că, în următorii trei ani, preţul gayelor naturale va atinge noi recorduri, chiar dacă în 2009 vom asista la un declin.

"Gazprom" ar putea da în judecată Ucraina

F.A.Internaţional / 25 noiembrie 2008

Gigantul rus al gazelor naturale "Gazprom" a pregătit documentele necesare acţionării în judecată a Ucrainei pentru datoriile aferente livrărilor de profil, anunţă oficialii companiei energetice, adăugând că o opţiune mai bună decât...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo