Tehnologiile Intel sunt utilizate în trei sferturi dintre cele mai rapide supercomputere ale lumii

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 25 noiembrie 2008

Tehnologiile Intel sunt utilizate în trei sferturi dintre cele mai rapide supercomputere ale lumii, potrivit celui mai recent TOP500. Comunitatea de computing de înaltă performanţă (HPC) este în mod deosebit entuziasmată de procesoarele Intel Xeon quad-core, care impulsionează capabilităţile analitice şi de cercetare a peste jumătate din sistemele de pe listă.

A 32-a ediţie a TOP500 arată că 379 dintre primele 500 sisteme din lume, inclusiv al treilea sistem pe lista celor mai rapide din lume, conţin elemente Intel. Astfel, conform listei, Intel pune în funcţiune 49 sisteme dintre primele 100 din lume. Platformele de super-computing bazate pe tehnologii Intel joacă un rol esenţial în mai multe zone de cercetare, de la îmbunătăţirea siguranţei explorărilor spaţiale până la prognozarea condiţiilor de climă la nivel global. Tot mai multe industrii "mainstream", cum ar fi serviciile financiare sau de sănătate, folosesc şi ele sisteme cu tehnologii Intel pentru a obţine mai rapid rezultate de mai mare acurateţe, accelerând ritmul inovaţiei şi îmbunătăţindu-şi avantajul competitiv.

Pe lângă hardware, Intel oferă comunităţii HPC o gamă largă de instrumentele software, între care compilatoare şi biblioteci MPI. Aproximativ 75 la sută dintre sistemele din Top500 utilizează instrumente de software Intel.

"Suntem mândri că procesoarele şi instrumentele de software de la Intel joacă un rol semnificativ în impulsionarea celor mai importante cercetări şi progrese din lume," a declarat Kirk Skaugen, Vice President şi General Manager al Intel"s Server Platforms Group. "Cum inovaţiile noatre multi-core pun în funcţiune atât de multe sisteme din TOP500, este clar că Intel e decis să forţeze limitele supercomputing-ului."

Lista semi-anuală TOP500 este realizată de Hans Meuer de la Universitatea din Mannheim, Erich Strohmaier şi Horst Simon de la Centrul Ştiintific de Computing pentru Energie Naţională al Ministerului Energiei din SUA, şi Jack Dongarra de la Universitatea din Tennessee.

Intel (NASDAQ: INTC), lider mondial în domeniul inovaţiei pe bază de siliciu, dezvoltă tehnologii, produse şi programe pentru a îmbunătăţi în permanenţă felul în care oamenii muncesc şi trăiesc. Mai multe informaţii despre Intel sunt disponibile la adresa www.intel.com/pressroom şi la blogs.intel.com.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb