Theodor Stolojan: "Nu vom lăsa să cadă nicio întreprindere mare"

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 25 noiembrie 2008

Theodor Stolojan a dat asigurări că formaţiunea sa va împiedica falimentul întreprinderilor româneşti.

Theodor Stolojan a dat asigurări că formaţiunea sa va împiedica falimentul întreprinderilor româneşti.

Prim-vicepreşedintele PD-L, Theodor Stolojan, a declarat că formaţiunea sa îşi propune să împiedice falimentul întreprinderilor româneşti importante care nu au probleme cu clienţii, dar pot ajunge în dificultate din cauza recesiunii economice.

Susţinerea întreprinderilor româ­neşti a fost inclusă în programul anticriză al PD-L, "Economia pe mâini bune", discutat, ieri, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional al partidului.

"Vom urmări zilnic efectele crizei pentru că, din păcate, semnalele din Statele Unite şi Uniunea Europeană nu sunt încurajatoare", a declarat Stolojan, care a spus totodată că firmele şi populaţia trebuie pregătite, "pentru că problemele nu au încetat încă".

Theodor Stolojan a precizat: "Nu vom lăsa să cadă nicio întreprindere mare din România care are clienţi. Este vorba de cele care nu au probleme cu clienţii, dar care sunt urmărite de nişte rechini rapace din România, care doresc să le pună la pământ".

Acesta a dat exemplul combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, care are piaţă de desfacere a produselor, dar ar fi vizată de oameni de afaceri care vor să o cumpere la un preţ de nimic.

Din acest motiv, PD-L, în cazul în care va ajunge la guvernare, intenţionează să subvenţioneze preţul îngrăşămintelor chimice, măsură ce ar urma să fie luată în prima lună de guvernare.

Tot în domeniul agriculturii, PD-L promite reducerea accizei la motorină. Stolojan a reproşat Guvernului că nu a achitat subvenţia la hectar, sumă ce se ridică la 700 de milioane de euro.

Pedelistul susţine că actualul Executiv a preferat să aloce 600 de milioane de euro pentru susţinerea clientelei politice din administraţiile locale.

O altă măsură anticriză anunţată de Stolojan este un program de investiţii ale statului în reabilitarea termică a blocurilor, circa 100.000, fapt ce ar reduce consumul de energie, cât şi costurile acesteia pentru consumatorii cas­nici. Totodată, Stolojan a susţinut, din nou, că PD-L vrea să menţină cota unică la 16%, precum şi nivelul TVA la 19%.

Pedelistul a respins atât propunerea lui Tăriceanu, de acordare a unei prime contribuabililor ce-şi plătesc taxele la timp, cât şi ideea avansată de Geoană, aceea a unei amnistii fiscale.

Theodor Stolojan a explicat: "Nu procedăm ca Tăriceanu care doreşte ca celor care respectă legea în România să li se acorde o reducere a impozitelor şi respingem categoric amnistia fiscală pentru cei cu averi ilicite, pentru că la asta s-au gândit cei care l-au sfătuit pe Geoană. O guvernare PSD înseamnă albirea hoţilor, a celor cu averi ilicite, cu conturi în străinătate. Ei nu-şi pot cheltui averile pe care Mircea Geoană vrea să le albească. PSD nu e partidul săracilor, e partidul sărăciei".

Stolojan: "PSD nu e partidul săracilor, e partidul sărăciei".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb