Fujitsu Siemens Computers prezintă o nouă soluţie anti-furt

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 25 noiembrie 2008

Graţie soluţiilor de securitate SystemTrack şi DataProtect, modelul LIFEBOOK-ul T5010 alături de alte produse Fujitsu Siemens Computers reprezintă acum o investiţie 100% anti-furt

Compania Fujitsu Siemens Computers prezintă în premieră un notebook din seria LIFEBOOK ce foloseşte soluţiile de securitate SystemTrack şi DataProtect. Acestea se bazează pe noua tehnologie anti-furt Intel şi Computrace. Fujitsu Siemens Computers se numără printre singurii doi producători din EMEA care pot furniza deja o astfel de inovaţie în cadrul gamelor de notebook-uri deja existente. Sistemul complex de protecţie va fi disponibil opţional pentru modelele ESPRIMO Mobile din gama business şi pentru modelele LIFEBOOK T5010 şi LIFEBOOK E8420. Prin integrarea acestei soluţii de securitate în cadrul infrastructurii IT sunt îndeplinite cerinţele clienţilor referitoare la noţiunile de siguranţă şi protecţie a datelor companiei. Opţiunea anti-furt are două mari funcţii: identificarea, urmărirea hardware-ului furat sau pierdut şi ştergerea centralizată a datelor din sistem prin intermediul unei telecomenzi. Mai este posibilă blocarea notebook-ului printr-o funcţie automată. Fujitsu Siemens Computers oferă soluţia completă de securizarea de la o singură sursă.

Conform studiului desfăşurat de Institutul Poneman în luna iunie 2008, peste 50% din călătoriile de afaceri implică transportul de date confidenţiale pe notebook-uri şi 65% nu sunt dotate preventiv anti-furt. Numărul de laptopuri furate ce conţineau date importante a crescut rapid în ultimii ani. Doar rata din 2006 a crescut cu 84% comparativ cu anul porecedent. Fujitsu Siemens Computers rezolvă această problemă printr-un pachet de securitate axat pe ultima tehnologie anti-furt de la Intel şi Computrace.

Soluţiile de securitate SystemTrack şi DataProtect vor fi disponibile în primul semenstru financiar din 2009 pentru o serie de modele LIFEBOOK şi pentru întreaga gamă de produse business a ESPRIMO Mobile. Fujitsu Siemens Computers utilizează această metodă 2-în-1 pentru a răspunde nevoilor diferite ale marilor companii şi ale întreprinderilor mici şi mijlocii. Pierderea de hardware prin furt este cel mai des întâlnită în organizaţii mici şi în sectorul SoHo: numărul de notebook-uri este mic, iar noile achiziţii sunt costisitoare. SystemTrack detectează şi localizează în timp real echipamentul furat imediat ce acesta este conectat la Internet sau Intranet pe acestă cale, laptopurile putând fi recuperate.

Aplicaţia DataProtect este utilizată mai ales pentru date importante, fiind extrem de utilă pentru întreprinderi mari şi mijlocii. În mediul corporativ piederea de date confidenţiale reprezintă un real pericol sau, mai rău, furtul de date poate aduce pagube însemnate unei companii. Centrul de suport DataProtect poate accesa sistemul şi poate salva centralizat datele confidenţiale sau, dacă este nevoie, poate şterge complet aceste date. Mai mult, e important de menţionat faptul că help desk-ul poate bloca hardware-ul prin opţiunea denumită "kill pill". Ulterior, dacă echipamentul este returnat clientului, acesta îl poate debloca folosind o parolă specială.

Strict în privinţa consumatorului, SystemTrack şi DataProtect se folosesc extrem de uşor: se cumpără soluţiile de securitate ca extra-opţiune a produselor Fujitsu Siemens Computers şi se înregistrează la Computrace Customer Center. Clientul poate raporta furtul sau pierderea direct prin telefon sau online, la fel cum se procedează cu cardurile de credit şi, ulterior, se aplică măsurile de securizare. Astfel, Fujitsu Siemens Computers va fi unul dintre singurii doi producători din EMEA ce poate include soluţia anti-furt în protofoliul curent de produse şi singurul care poate integra soluţia într-un pachet separat de servicii şi soluţii ce acoperă toate aspectele ce ţin de siguranţă.

"Dialogurile cu clienţii noştri şi propriile noastre studii ne-au arătat faptul că securitatea datelor reprezintă o preocupare majoră pentru managerii IT din companii, mai ales când e vorba de implementarea unei strategii mobile. Garanţia protecţiei datelor importante ocupă un loc fruntaş pe lista caracteristicilor notebook-urilor noastre business" afirma Armin Kumpf, Director Senior al Departamentului Business Mobile al Fujitsu Siemens Computers. "Soluţia de protecţie anti-furt este un mecanism complex, ce previne furtul şi pierderea de date, este o completare excelentă a valorii calitative a notebook-urilor noastre şi, mai ales, a portofoliului nostru de soluţii de securitate".

Noua soluţie anti-furt de la Fujitsu Siemens Computers va fi disponibilă în cadrul unei selecţii de modele de echipamente începând cu primul semestru din 2009.

Fujitsu Siemens Computers este cel mai important furnizor european de soluţii şi servicii IT, cu o concentrare strategică pe produsele, serviciile şi soluţiile Mobility and Dynamic Data Center din generaţia următoare. Având o platformă şi un portofoliu de servicii de excepţie, oferta noastră acoperă o gamă largă, de la dispozitive handheld până la desktop-uri, şi soluţii şi servicii pentru infrastructura IT a companiilor. Compania Fujitsu Siemens Computers este prezentă în toate segmentele importante ale pieţei de-a lungul Europei, Orientului Mijlociu şi Africii, prin divizia de servicii care şi-a extins activitatea în 170 de ţări din întreaga lume. Crescând forţa, inovaţiile şi puterea de acoperire a acţionarilor noştri, Fujitsu Limited şi Siemens AG, ne asigurăm că satisfacem necesităţile clienţilor noştri: companii mari, mici şi de dimensiuni medii, şi utilizatori finali. Pentru a fi în concordanţă cu standardele internaţionale pentru responsabilitate socială corporativă, compania Fujitsu Siemens Computers este membru al asociaţiei United Nations Global Compact.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb