Parlamentarii chiulangii ar putea să-şi piardă mandatul

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 15 aprilie 2010

Democrat liberalul Iulian Urban a înaintat Biroului Permanent al Camerei superioare a Parlamentului o propunere legislativă prin care parlamentarii care vor absenta de la lucrări ar urma să îşi piardă mandatul, informează Agerpres.

Senatorul PD-L a depus un proiect legislativ de modificare a Statutului deputaţilor şi senatorilor, care presupune de la sancţiuni financiare, respectiv reducerea indemnizaţiei şi a sumei forfetare senatorilor, până la pierderea mandatului pentru deputaţii care absentează masiv de la activităţile legislative.

Astfel, Urban propune ca "absentarea nemotivată la peste 25% din şedintele de plen şi cele ale comisiilor permanente ale Camerei, în cadrul unei sesiuni parlamentare, să se sancţioneze cu retragerea dreptului de a lua cuvântul în plen, precum şi cu reducerea la jumătate a indemnizaţiei de parlamentar şi a sumei forfetare pentru următoarea sesiune parlamentară".

De asemenea, "absentarea nemotivată la peste 50% din şedintele de plen şi de la cele ale comisiilor permanente ale Camerei în cadrul unei sesiuni parlamentare generează pierderea mandatului de parlamentar".

Potrivit proiectului legislativ, aceste abateri se constată de către Comisia juridică, "la sesizarea unui grup parlamentar ori la sesizarea personală a unui deputat sau senator".Senatorul democrat liberal îşi argumentează propunerea, în expunerea de motive care însoţeşte proiectul legislativ, prin faptul că, "în ultima perioadă, o serie de parlamentari absentează nemotivat de la lucrările Senatului sau ale Camerei Deputaţilor, generând impo-sibilitatea derulării în bune condiţii a activităţii de legiferare".

De asemenea, Urban susţine că "sunt parlamentari care, de la data primirii mandatului şi până la terminarea acestuia, ajung să participe la foarte puţine şedinţe, derulând activităţi extra-parlamentare sau în interes personal şi uitând practic scopul pentru care au fost aleşi".

Pentru aplicarea acestor prevederi, Urban propune modificarea în acelaşi sens a Regulamentului Senatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb