Parlamentarii REPER iniţiază procedura de contestare a legilor Justiţiei

S.B.
Politică / 17 octombrie 2022

Parlamentarii REPER iniţiază procedura de contestare a legilor Justiţiei

Parlamentarii REPER au anunţat, luni, că au iniţiat procedura de contestare a legilor Justiţiei la Curtea Constituţională, informează Agerpres.

Legile iniţiate de Guvern au fost adoptate de Camera Deputaţilor şi urmează să intre luni în dezbaterea plenului Senatului.

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni, REPER a publicat textele a trei obiecţii de neconstituţionalitate, având la bază observaţiile realizate atât de către diferitele instituţii europene, cât şi de către asociaţiile de profil din România privind restrângerea drepturilor magistraţilor, centralizarea puterii de decizie în cadrul sistemului judiciar şi "un rol de constrângere excesiv al Inspecţiei Judiciare".

"Noile legi ale Justiţiei, moşite de Cătălin Predoiu, fac ca Justiţia să arate ca un monstru care se autodevorează. Nu mai există control politic atât de pronunţat ca pe vremea lui Dragnea, dar este favorizat un război fratricid pentru putere", a afirmat senatorul Cosmin Poteraş, citat în comunicat.

Deputatul Andrei Lupu a făcut un apel la toţi parlamentarii Opoziţiei "să renunţe la orgoliile personale" şi să susţină acest demers. "Nu avem nicio pretenţie de paternitate pe text şi ne dorim să fie discutat şi negociat rapid, astfel încât să dăm dovadă că avem politicieni care pot face şi altceva decât audienţă în bula de Facebook. Nu ne rămâne decât să le cerem liderilor celorlalte partide parlamentare democratice de Opoziţie, Ludovic Orban şi Cătălin Drulă, să susţină acest demers", a transmis Andrei Lupu.

Potrivit Constituţiei, obiecţiile de neconstituţionalitate pot fi depuse de către 50 de deputaţi sau 25 de senatori. La acest moment, niciunul dintre grupurile parlamentare din Opoziţie nu îndeplineşte aceste praguri, a precizat REPER.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb