Parlamentarii UE speră să ajungă de acord, asupra proiectelor de reguli privind inteligenţa artificială

G.D.
Internaţional / 7 februarie 2023

Parlamentarii UE speră să ajungă de acord, asupra proiectelor de reguli privind inteligenţa artificială

Parlamentarii Uniunii Europene speră să ajungă de acord, luna viitoare, asupra proiectelor de reguli privind inteligenţa artificială, cu scopul de a ajunge la o formă finală a acordului cu ţările UE până la sfârşitul anului, a declarat unul dintre parlamentarii care lucrează la Legea AI, transmite Reuters, conform News.ro.

Comisia Europeană a propus regulile AI în 2021, în încercarea de a stimula inovaţia şi de a stabili un standard global pentru o tehnologie, utilizată în orice, de la maşini cu conducere autonomă şi chatbot până la fabrici automatizate, domeniu dominat în prezent de China şi Statele Unite.

"Suntem încă în grafic pentru a îndeplini obiectivul general şi calendarul pe care ni le-am asumat la început, şi anume să îl încheiem pe parcursul acestui mandat", a spus Dragoş Tudorache, membru în Parlamentul European şi co-raportor al Legii EU AI.

A durat puţin mai mult decât am crezut iniţial. Acest text a înregistrat un nivel de complexitate care este chiar mai mare decât maşinăria complexă tipică de la Bruxelles", a mai spus el.

Legislaţia propusă a atras critici din partea parlamentarilor şi a grupurilor de consumatori pentru că nu abordează pe deplin riscurile din sistemele AI, dar companiile implicate au avertizat că reguli mai stricte ar putea înăbuşi inovaţia.

Dezbaterea intensă asupra modului în care ar trebui guvernată AI a determinat mai mulţi experţi să prezică că proiectul de legislaţie ar putea atinge un blocaj şi ar putea fi amânat.

"Există câteva probleme nerezolvate pentru toate familiile politice. Le-am spus în ultima întâlnire că ştiţi că aveţi succes într-un compromis când toată lumea este la fel de nemulţumită. Unii oameni vor spune că acest lucru este optimist... Sper că se va întâmpla ", a spus el.

Una dintre zonele de dispută este definiţia "AI de uz general", despre care unii consideră că ar trebui considerată un risc ridicat, în timp ce alţii subliniază riscurile prezentate de popularul chatbot ChatGPT ca un domeniu care necesită un control mai mare de reglementare.

"Numai în acest an, vom vedea nişte salturi exponenţiale înainte nu numai pentru ChatGPT, ci şi pentru o mulţime de alte aplicaţii de uz general", a spus el, adăugând că parlamentarii au încercat să scrie câteva principii de bază despre ceea ce face ca un astfel un tip distinct de AI.

ChatGPT poate genera articole, eseuri, glume şi chiar poezii ca răspuns la solicitări. OpenAI, o companie privată susţinută de Microsoft, a pus-o la dispoziţie publicului, gratuit, în noiembrie.

Comisarul pentru industrie al UE, Thierry Breton, a declarat că noile reguli propuse pentru inteligenţă artificială vor avea ca scop abordarea preocupărilor legate de riscurile legate de ChatGPT.

Criticii reglementărilor stricte au afirmat totuşi că o astfel de măsură ar putea duce la creşterea costurilor şi la o presiune mai mare pentru conformitate pentru companii, limitând inovaţia.

"Cred că dacă acesta va fi efectul acestei legi, atunci vom rata foarte mult obiectivul nostru. Şi nu ne-am făcut treaba dacă asta se va întâmpla", a spus Tudorache.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb