Parlamentul ucrainean cere UE să deschidă negocierile cu Ucraina pentru aderarea la blocul comunitar

S.B.
Internaţional / 9 decembrie 2023

Parlamentul ucrainean cere UE să deschidă negocierile cu Ucraina pentru aderarea la blocul comunitar

Parlamentul ucrainean a cerut Uniunii Europene să deschidă negocieri cu această ţară în vederea aderării la blocul comunitar, informează Agerpres.

Parlamentarii ucraineni din Rada supremă au făcut apel la ţările UE să aprobe negocierile de aderare cu Ucraina începând de vineri, potrivit unei declaraţii adoptate de majoritatea parlamentară.

Delegatul parlamentar Iaroslav Jelezniak a postat despre vot pe Telegram. Parlamentul ucrainean s-a reunit cu uşile închise din cauza legii marţiale impuse în timpul războiului împotriva invaziei în curs a Rusiei.

Liderii europeni urmează să decidă, în cadrul unui summit al UE săptămâna viitoare, dacă vor începe sau nu negocierile de aderare cu Ucraina. În timpul războiului, liderii europeni au încurajat în mare măsură aspiraţiile europene ale Ucrainei.

Cu toate acestea, în unele capitale ale UE există îngrijorări cu privire la provocările şi costurile potenţiale ale integrării Ucrainei, o ţară mare, cu un sector agricol important, care este în medie mult mai săracă decât actualele ţări din UE.

Parlamentul ucrainean a cerut, de asemenea, ţărilor UE să continue să acorde ajutor militar şi financiar ţării, în contextul în care continuă luptele sângeroase pe frontul împotriva Rusiei.

În apel se spune că este nevoie urgentă de ajutor militar şi că va fi nevoie de asistenţă financiară pentru a repara distrugerile de amploare provocate de Rusia.

Legislativul Ucrainei solicită, de asemenea, noi pachete de sancţiuni ale UE împotriva Rusiei, pentru a exercita presiuni economice şi politice asupra ţării pentru a pune capăt războiului.

Rusia a lansat o invazie militară la scară largă în Ucraina la 24 februarie 2022, după ce a anexat peninsula ucraineană Crimeea în 2014 şi a oferit sprijin forţelor separatiste pro-ruse din estul Ucrainei.

Ucrainei i s-a acordat statutul de ţară candidată la UE în 2022, dar rămâne neclar dacă blocul va face progrese în ceea ce priveşte începerea negocierilor de aderare. Cu doar câteva zile în urmă, premierul ungar Viktor Orban a ameninţat că va bloca discuţiile, acuzând totodată Ucraina că nu a reuşit să implementeze toate reformele necesare.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Deschiderea negocierilor cu Ucraina este un pas important in ceea ce deja este usor observabil ca si planificare a demersurilor europene de a-si extinde teritoriul si de a aduce in siajul negocierilor noi state ce fac parte din Europa.Chiar ieri China si-a manifestat acceptul ce tine de egalizarea comertului cu UE si nevoia acesteia de a obtine din UE tehnologii de ultima generatie . Putem aprecia cu usurinta desfasurarea viitoare a conflictelor din Ucraina si Israel .Israel isi ataseaza Gaza iar UE Ucraina si Rep.Moldova impreuna cu natiunile europene care nu sunt inca membre UE.

    1. Aderarea Ucrainei ar costa anul UE 186 miliarde euro !!!

      asta inseamna ADIO BANI EUROPENI ptr. tarile est-europene mai sarace !!! 

    DOAR DUPA INCHIDEREA RAZBOIULUI , NU MAI DEVREME.

    VALABIL SI PENTRU UE SI PENTRU NATO. 

    Ban.Cher.Vali 

    Cu actuala legislatie a UE, Ucraina NU POATE ADERA,

    fiindca Europa nu are atatia bani cat ar trebui sa vireze Kievului, 

    si sa nu uitam ca UE este o alianta ECONOMICA si nu politica

    1. Ucraina a fost considerată tampon între Rusia și Statele europene în urma tratatului de pace din 1997 semnat și de Romania . Daca tratatul din 1997 nu mai este respectat atunci nici statele din jurul Ucrainei nu-l vor mai respecta și își vor cere înapoi toate teritoriile luate de către fostul URSS dar lăsate în proprietatea actualului stat ucrainean . Așa că Polonia , Slovacia , Ungaria și România vor revendica teritoriile ce le aparțineau înainte de formarea URSS ului din care făcea parte și actuala Ucraina . Iar în privința populației ucrainene care se afla pe aceste teritorii , vor fi strămutate in Ucraina pentru a nu fi nimeni învinuit că iau omorât .

      Corect!

      Pai atunci si Germania are dreptul sa revendice Kaliningrad, Finlanda Karelia iar noi Basarabia...adica revendicarile se refera doar la Ucraina si la mujicia nu? Agitatii astia cu revendicari fie teritoriale fie pentru minoritati sunt honvezii cu propaganda mujica:-)

    Se vor mai „zbengui ”o vreme dar lucrurile in Ucraina capata contur .Crimeea va fi parasita de catre rusi ea reprezentind pentru sovietici doar o baza navala de proportii dar care s-a dovedit a fi inutila atita timp cit ucraina poate lovi toate navele aflate in porturile Crimeei .Donbasul si Luganskul cele doua regiuni distruse in intregime vor forma un imens spatiu de separare intre NATO si Rusia .Nici acolo, cele doua etnii, nu vor mai putea locui impreuna iar refacerea acestor teritorii implica sume uriase de bani dar in acelasi timp si riscuri uriase nimeni neputind miza pe refacerea integrala a tinuturilor cu pricina .Probabil ca inainte de alegerile prezidentiale din SUA si unele din Europa razboiul se va opri singur .

    1. Schimba drogul jupane

    cere sau sugereaza/roaga....etc?

    1. Cere,ordona,impune,actioneaza, iau,insfaca,asa au facut de la inceput,nu au mers cu milogeala!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb