Parteneriat elefant.ro - VTEX, pentru o trecere naturală de la magazin online la marketplace

G.D.
Companii / 12 decembrie 2022

Dan Sturza

Dan Sturza

VTEX (NYSE: VTEX), platforma enterprise de comerţ digital cu ajutorul căreia brandurile şi retailerii îşi gestionează operaţiunile de comerţ la nivel global, este partenerul selectat de elefant.ro pentru dezvoltarea Elefant Marketplace, ceea ce a permis companiei înfiinţate acum 12 ani să se integreze cu multipli comercianţi terţi şi să-şi extindă sortimentul de produse la peste 1,5 milioane, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, magazinele de tip marketplace reprezintă o tendinţă în plină ascensiune, iar platforma VTEX oferă această funcţionalitate nativ. Cu toate acestea, proiectul elefant.ro a venit cu o provocare: magazinul online îşi dorea o soluţie de marketplace care să funcţioneze complementar platformei de comerţ deja existente. Cu alte cuvinte, elefant.ro avea nevoie de o platformă headless care să ajute la înregistrarea, listarea şi gestionarea unor comercianţi, fără însă a schimba identitatea vizuală sau funcţionalităţile existente în magazin.

O astfel de abordare a permis integrarea de noi comercianţi în platforma Elefant.ro, fără a întrerupe funcţionarea normală a magazinului online şi fără a aduce schimbări pentru utilizatorii finali. Practic, cumpărătorii elefant.ro au avut acces la noi categorii de produse de la comercianţi verificaţi, putând în acelaşi timp să-şi continue achiziţiile obişnuite.

"Markeplace-ul nostru a fost lansat în această versiune la începutul acestui an, iar astăzi avem peste 500 de parteneri activi, care au listat peste 270.000 de produse în mai mult de 10 categorii. VTEX ne-a oferit mai mult decât o tehnologie cu care să dezvoltăm Elefant Marketplace. Ne-a oferit flexibilitatea şi versatilitatea necesare pentru a implementa viziunea noastră de business, permiţându-ne să fim agili şi receptivi la mesajele pieţei şi să ne adaptăm rapid la evoluţia comerţului digital", spune Dan Sturza, coordonatorul proiectului Elefant Marketplace şi Business development Manager la elefant.ro.

"Arhitectura unică a acestui proiect nu este doar o premieră pe piaţa românească, cât şi o dovadă a viziunii clienţilor VTEX. Prin transformarea naturală a magazinului într-un marketplace, elefant.ro a reuşit să-şi extindă baza de clienţi, fidelizându-i în acelaşi timp pe cei existenţi şi oferindu-le mai multe sortimente de produse", adaugă Cristi Movilă, Eastern Europe General Manager & EMEA SVP în cadrul VTEX.

Printre principalele beneficii pe care Elefant Marketplace le aduce afacerilor care aleg acest canal de vânzare, dezvoltat pe tehnologie VTEX, se numără:

●Acces la o gamă variată de categorii într-o singură platformă de vânzări online

●Comisioane avantajoase şi multiple beneficii la vânzare a produselor pe Elefant Marketplace

●Compatibilitate API

●Comunicare constantă cu partenerii din marketplace inclusiv prin account manageri dedicaţi

●Acces la peste 2 milioane de cumpărători

●Trafic susţinut prin investiţii solide

●Acces la Seller Portal care îi ajută pe vânzători să gestioneze comenzile, să proceseze plăţile şi chiar să construiască o strategie de transport care poate include mai multe opţiuni de livrare şi puncte de ridicare.

De mai bine de 10 ani, platforma de comerţ digital VTEX cu capabilităţi native permite comercianţilor din întreaga lume să devină marketplace-uri. Compania de tehnologie investeşte continuu în acest model de afaceri şi a lansat recent noi funcţionalităţi pentru marketplace-uri pentru a maximiza dezvoltarea comerţului şi pentru a creşte profitabilitatea fără costurile şi riscurile asociate comerţului digital tradiţional, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb