Parteneriat între Consiliul Naţional al Elevilor şi UNICEF

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 18 iulie 2023

Parteneriat între Consiliul Naţional al Elevilor şi UNICEF

Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) şi UNICEF au semnat un nou acord de parteneriat, continuând astfel colaborarea în beneficiul tuturor copiilor şi elevilor din ţara noastră. Cele două organizaţii vor continua să lucreze împreună pe o serie de teme legate de drepturile copilului pentru a îmbunătăţi cadrul legal şi politicile publice menite să asigure dreptul copiilor la educaţie incluzivă şi de calitate; pentru a promova implicarea civică, a încuraja iniţiativele şi participarea copiilor şi tinerilor de la o vârstă fragedă, pentru a consolida participarea şi consultarea elevilor în toate domeniile care afectează în mod direct activitatea şcolară a acestora, inclusiv prin intermediul platformei U-Report. CNE şi UNICEF vor colabora pentru a creşte conştientizarea cu privire la schimbările climatice şi de mediu şi pentru sprijinirea bunăstării elevilor prin integrarea activităţilor de susţinere între tineri în materie de sănătate mintală, precum şi pentru a milita pentru îmbunătăţirea serviciilor de sprijin pentru sănătatea mintală la nivel local şi naţional. Colaborarea va viza şi consolidarea capacităţii instituţionale a Consiliului Naţional al Elevilor de a-şi îndeplini sarcinile şi responsabilităţile, inclusiv comunicarea şi susţinerea la diferite niveluri, precum şi implicarea mai multor elevi din comunităţile dezavantajate şi grupurile vulnerabile în atelierele şi activităţile organizate la nivel de şcoală şi judeţ de către structurile consiliilor elevilor. Miruna Croitoru, Preşedinta Consiliului Naţional al Elevilor a declarat: "Suntem foarte încântaţi să semnăm un nou memorandum de înţelegere şi să reînnoim principalele obiective ale parteneriatului strâns dintre UNICEF şi CNE, evidenţiind mai multe obiective de elaborare a politicilor care să asigure echitatea în rândul tuturor copiilor şi tinerilor din România. A face ca vocea elevilor să fie nu doar auzită, ci şi ascultată, este cheia menţinerii unui dialog sănătos între tineri şi autorităţile naţionale în procesul de luare a deciziilor. UNICEF şi CNE au pledat întotdeauna împreună pentru o educaţie incluzivă, acum fiind un moment oportun să consolidăm din nou parteneriatul".

Anna Riatti, Reprezentanta UNICEF în România a punctat la rândul său: "Mă bucur să continuăm şi să extindem parteneriatul dintre UNICEF şi Consiliul Naţional al Elevilor, prin semnarea unui nou acord, într-o serie de domenii esenţiale pentru copiii din România. CNE este o organizaţie dinamică, reprezentativă la nivel naţional, şi suntem dornici să lucrăm alături de ei şi, de asemenea, să le oferim sprijin pentru a-şi putea îndeplini mandatul". Acordul de parteneriat a fost încheiat pe o perioadă de cinci ani.

CNE şi UNICEF au colaborat îndeaproape în trecut pentru a promova participarea şi consultarea elevilor în procesele de luare a deciziilor, pentru a milita pentru creşterea investiţiilor în educaţie şi pentru a spori accesul la educaţie incluzivă de calitate pentru toţi copiii din România.

De asemenea, UNICEF colaborează cu CNE în cadrul Iniţiativei "Localităţi prietene ale copiilor", pentru a face serviciile comunitare mai accesibile copiilor vulnerabili. CNE şi UNICEF au promovat educaţia media, ca parte a eforturilor de combatere a dezinformării şi a informaţiilor false. Colaborarea cu CNE face parte din prioritatea UNICEF de consolidare a mecanismelor de participare a copiilor, pentru a face auzită vocea copiilor în toate procesele decizionale relevante care au impact asupra drepturilor, dezvoltării şi bunăstării copiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb