ZIARUL BURSA

18 iulie 2023
Ediţia din 19.10.2024
Dolarul slăbeşte; ce urmează?

Dolarul slăbeşte; ce urmează?

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 18 iulie 2023

Moneda americană a coborât, săptămâna trecută, la minimul din aprilie 2022 Mark Haefele, UBS Global Wealth Management: "Datele recente ne-au întărit opinia conform căreia slăbiciunea din ultima vreme a dolarului va persista" Brad Bechtel, Jefferies: "Dolarul va găsi cumva un suport, pentru că economia Statelor Unite încă o depăşeşte pe cea a restului lumii" 

Dolarul american a coborât, la finele săptămânii trecute, la cel mai scăzut nivel din aprilie anul trecut, după ce ultimele date privind inflaţia în Statele Unite au fost mai bune decât estimările, ceea ce a întărit aşteptările pieţei că finalul ciclului de întărire a politcii monetare a Rezervei Federale este aproape. Indicele Dolarului American (US Dollar Index-DXY) a avut, săptămâna trecută, o scădere de 2,3%, cel mai mare declin săptămânal din noiembrie anul trecut, fiind în acest moment cu circa 14% sub maximul din septembrie 2022.

Scuze ridicole

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 18 iulie 2023

CĂTĂLIN AVRAMESCU

O ştire din Olanda. Zilele trecute, regele Willem-Alexander a cerut scuze, public, pentru rolul pe care Olanda l-a avut în comerţul cu sclavi. Vorbind la aniversarea a 160 de ani de la abolirea sclaviei în Ţările-de-Jos şi în coloniile lor, regele a cerut "iertare" pentru "o crimă împotriva umanităţii".

Vânzările de pompe de căldură ar trebui să se tripleze până în 2030, pentru îndeplinirea obiectivelor de climă

Vânzările de pompe de căldură ar trebui să se tripleze până în 2030, pentru îndeplinirea obiectivelor de climă

A CONSEMNAT EMILIA OLESCUCompanii / 18 iulie 2023

(Interviu cu Cătălin Drăguleanu, senior director Ariston România) 

Veniturile Ariston au crescut cu 37,6%, în primul trimestru, după achiziţia Centrotec Climate Systems GmbH

Reporter: La începutul acestui an aţi achiziţionat Centrotec Climate Systems GmbH. Ce aşteptări aveţi în urma acestei tranzacţii?

Cătălin Drăguleanu: Achiziţionarea Centrotrec Climate Systems este cea mai recentă dintr-o serie mai cuprinzătoare de acţiuni al căror scop a fost de a consolida poziţia Ariston ca lider pe segmentul sustenabilităţii în industria confortului termic.

SIF Oltenia şi-a vândut parcticipaţia în Iamu Blaj

SIF Oltenia şi-a vândut parcticipaţia în Iamu Blaj

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 18 iulie 2023

Tranzacţie de 18,8 milioane de lei 

SIF Oltenia, societate care în prezent poartă numele de Infinity Capital Investments, şi-a vândut participaţia de 19,83% din Iamu Blaj, printr-o tranzacţie de circa 18,8 milioane de lei, după cum reiese din anunţul fondului de investiţii alternative publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Universal Air va opera primele curse charter între Haifa (Israel) şi România

Universal Air va opera primele curse charter între Haifa (Israel) şi România

GEORGE MARINESCUCompanii / 18 iulie 2023

Compania malteză Universal Air va opera, începând de la jumătatea lunii august, mai multe curse aeriene pe rutele Suceava - Haifa, Tel Aviv - Suceava, Tel Aviv - Craiova, Haifa - Craiova, Haifa - Bucureşti (Aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu Băneasa), Tel Aviv - Bucureşti (Aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu Băneasa), a declarat, ieri, la Bucureşti, Simon Cook, CEO al firmei respective. Este pentru prima dată în istoria aviaţiei când vor fi operate curse aeriene din Haifa (Israel) - oraş unde trăieşte o comunitate mare de israelieni de origine română - către România.

Raluca Turcan, veriga slabă din lanţul PNL în scandalul azilelor groazei

Raluca Turcan, veriga slabă din lanţul PNL în scandalul azilelor groazei

G.M.Politică / 18 iulie 2023

Actualizare - Referitor la acuzaţiile aduse la adresa domniei sale de cei de la USR Sibiu şi PSD Sibiu, Raluca Turcan, ministrul Culturii, a declarat pentru ziarul BURSA:

---

Raluca Turcan, ministrul Culturii, care a avizat funcţionarea unuia dintre azilele groazei, reprezintă veriga slabă din PNL în acest scandal, deoarece, spre deosebire de premierul Nicolae Ciucă, cel care în februarie a trimis sesizarea primită cu privire la azilele groazei la Corpul de Control, nu a verificat cu atenţie, când era ministru al Muncii, dacă centrul respectiv îndeplinea toate condiţiile necesare funcţionării. Spre această verigă a arătat senatorul social-democrat Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, care a sugerat că doamna Turcan trebuie să demisioneze din funcţie aşa cum au făcut-o şi miniştrii Marius Budăi şi Gabriela Firea.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 18 Iulie 2023

MACRO NEWSLETTER 18 Iulie 2023

Macroeconomie / 18 iulie 2023

Preţurile de consum din Polonia şi-au temperat creşterea anuală şi în iunie 2023, până la 11,5%, de la 13% în luna precedentă, pe fondul unei noi stagnări lunare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo