SIF Oltenia şi-a vândut parcticipaţia în Iamu Blaj

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 iulie 2023

SIF Oltenia şi-a vândut parcticipaţia în Iamu Blaj

Tranzacţie de 18,8 milioane de lei

SIF Oltenia, societate care în prezent poartă numele de Infinity Capital Investments, şi-a vândut participaţia de 19,83% din Iamu Blaj, printr-o tranzacţie de circa 18,8 milioane de lei, după cum reiese din anunţul fondului de investiţii alternative publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conform raportului, societatea a vândut 1,88 milioane de acţiuni Iamu, la preţul unitar de 10 lei, prin metoda "vânzare specială la ordin" în piaţa de oferte şi operaţiuni speciale a BVB. Tranzacţia s-a realizat la finele săptămânii trecute, în data de 14 iulie. Cumpărătorul încă nu a fost raportat la bursă.

Iamu este "Întreprinderea de accesorii pentru maşini unelte Blaj" fondată în 1972, iar în prezent produce portscule pentru maşini - unelte, matriţe, menghine, ghidaje, scule de mână şi alte accesorii, conform informţaţiilor de pe site-ul societăţii. Anul trecut, compania a avut afaceri de circa 129,3 milioane de lei, cu 11,8% peste cele din 2021, şi un profit net de 8,4 milioane de lei, sub cel din anul anterior, de aproape 9,5 milioane de lei.

Titlurile Iamu se tranzacţionează sporadic în condiţiile în care free-float-ul societăţii este foarte redus, 76,7% din emitent fiind în proprietatea Lion Capital, fosta SIF Banat-Crişana.

SIF Oltenia se află într-un proces de lichidare a unor deţineri minoritare din portofoliu, precum Turism Lotus Felix, Tuşnad SA sau Elba SA.

Pentru luna iunie, societatea din Craiova a raportat o Valoare Unitară a Activului Net de 4,665 lei, echivalentul unui discount de tranzacţionare de 63% faţă de preţul curent din piaţă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb