• Colaborarea îşi propune promovarea alternativelor de finanţare a companiilor mici şi mijlocii din ţara noastră
BRK Financial Group (BRK) a încheiat un parteneriat strategic cu platforma de investiţii Ronin, prin care îşi propune sprijinirea ecosistemului antreprenorial din ţara noastră, prin promovarea alternativelor de finanţare a companiilor mici şi mijlocii, conform unui raport al societăţii de brokeraj din Cluj publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Monica Ivan, director general la BRK Financial Group, a declarat: "BRK a promovat permanent finanţarea companiilor româneşti prin listarea pe piaţa de capital şi a intermediat unele dintre cele mai de succes listari din ultima perioada. Prin parteneriatul cu platforma Ronin ne dorim să sprijinim viitoarele listări de succes. Crowdfunding-ul rezolvă, din punctul nostru de vedere, finanţarea companiilor la început de drum, acele companii inovatoare, cu proiecte fezabile de business, dar ale căror performanţe anterioare nu le permit să vizeze o listare şi în acelaşi timp nu se încadrează nici în criteriile stricte de acordare a creditelor pentru companii. Prin platforma Ronin investitorii pot participa la capitalizarea companiilor promiţătoare prin investiţii cu un grad de risc mai ridicat dar care pot genera randamente foarte bune. Ulterior, promovarea acestor companii spre piaţa de capital va putea reprezenta «liquidity event»-ul aşteptat de investitori. În felul acesta, suntem convinşi că, împreună cu partenerii din echipa Ronin, putem construi o pepinieră pentru o viitoare piaţă de capital mult mai atractivă, cu mai multe oportunităţi interesante de investiţie pentru investitori şi, prin urmare, cu mai multă lichiditate".
Conform raportului, prin platforma lansată în decembrie 2021, echipa Ronin urmăreşte să adreseze principalele provocări cu care se confruntă atât start-up-urile, cât şi companiile consacrate care doresc să obţină finanţare, dar şi investitorii care sunt interesaţi să susţină mediul de afaceri din ţara noastră.
Misiunea Ronin este de a facilita legătura dintre antreprenori şi investitorii de tip crowd şi de a permite oricui să devină investitor printr-o contribuţie minimă de 100 euro pentru susţinerea proiectului preferat. Astfel, echipa Ronin selectează companiile care prezintă potenţial, conform unei grile independente de evaluare, le sprijină în pregătirea campaniei de atragere de finanţare şi le aduce în faţă investitorilor de retail, care până în prezent nu aveau deloc acces la proiecte rezervate în mod tradiţional fondurilor de investiţii, se mai arată în raport.
Softlead, prima companie listată pe Ronin, este o platforma de tip marketplace B2B, cu peste 460 de companii IT partenere şi peste 880 de soluţii software listate. Obiectivul rundei de finanţare este de a obţine din partea investitorilor privaţi 300.000 de euro, care să susţină Softlead în procesul de accelerare a creşterii la nivel global şi în dezvoltarea instrumentului automat de identificare a ADN-ului digital al companiilor.
Softlead dezvoltă în prezent conceptul de ADN Digital al unei companii, ce stă la baza deciziilor de digitalizare, deoarece acesta oferă informaţii complete despre nevoia de înlocuire sau de achiziţionare a unei soluţii tehnice noi, în raport cu problemele şi obiectivele organizaţionale, dar şi cu industria, mărimea şi ritmul de creştere al companiei.
Cel de-al doilea startup listat de Ronin, StockBinder, este o companie care facilitează integrarea rapidă între magazine online, furnizori şi producători, ce ţinteşte o nouă finanţare pentru automatizarea completă a procesului şi pentru începerea expansiunii internaţionale.
StockBinder creează un ecosistem în care magazinele online şi furnizorii atât din România cât şi la nivel European pot să interacţioneze, să stabilească noi relaţii contractuale şi să transmită informaţii despre cataloage, preţuri şi stocuri în timp real. Stockbinder vrea să atragă prin Ronin 300.000 de euro de la investitori locali. Finanţarea va asigura dezvoltarea integrărilor de tip plug&play cu cele mai importante platforme de ecommerce şi ERP, facilitând astfel magazinelor online şi furnizorilor accesul rapid la ecosistemul StockBinder. De asemenea, prin această finanţare, StockBinder îşi propune să înceapă integrarea furnizorilor din pieţele vecine, conform raportului.
1. Titlu
(mesaj trimis de Protaru în data de 01.02.2022, 14:50)
Singurul parteneriat strategic recunoscut la nivel mondial este cel din Romania si SuA.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.02.2022, 23:48)
Risc ridicat,ronin si brk sel ecteaza cum vor clientii ce vor finantare(astia se cred banci pe banii altora),dai min. 100 euro cu garantii...zero si apoi ce comisioane aplica? Bag de seama ca se cred in Arena leilor de la tv.O fi ...nu o fi.... vom vedea ce o iesi.