Parteneriat strategic între Marcegaglia Steel şi Manni Group pentru a forma al doilea cel mai mare producător de panouri termoizolante din Europa

S.B.
Companii #Construcţii / 29 iulie

Parteneriat strategic între Marcegaglia Steel şi Manni Group pentru a forma al doilea cel mai mare producător de panouri termoizolante din Europa

Marcegaglia Steel şi Manni Group au semnat un acord de asociere (joint venture) între diviziile de producţie panouri termoizolante şi al panourilor pentru uşi secţionale.

Acest parteneriat între două grupuri de renume internaţional, cu o lungă tradiţie în prelucrarea oţelului, dă naştere unei noi entităţi industriale care va juca rol de lider pe piaţa italiană şi va deveni al doilea cel mai mare producător de panouri termoizolante din Europa, cu un portofoliu de clienţi ce cuprinde peste 70 de ţări din întreaga lume.

Unităţile de producţie implicate în această operaţiune sunt în România, prin Isopan Est, în Italia, mai exact în Alessandria (Piemont), Verona (Veneto) şi Frosinone (Lazio), în Spania, Polonia şi Mexic. Operaţiunea, care este supusă îndeplinirii anumitor condiţii prealabile şi autorizărilor din partea autorităţilor antitrust, implică, pe de o parte, transferul de către Marcegaglia Steel a activităţilor de producţie din Italia, controlate de Marcegaglia Buildtech, şi a unităţii de producţie din Polonia, controlată de Marcegaglia Poland, către Isopan Spa; Iar pe de altă parte, Marcegaglia Steel achiziţionează un număr de acţiuni pentru a ajunge la 50% din capitalul Isopan Spa, cu o cotă similară de 50% deţinută şi de Manni Group.

Asocierea va avea o cifră de afaceri agregată de aproximativ 500 de milioane de euro şi un număr de aproape 700 de angajaţi.

Obiectivul acestui joint venture este de a uni expertiza, platformele industriale şi reţelele de contacte pentru a promova dezvoltarea construcţiilor prefabricate, unde componentele sunt proiectate şi construite în unităţi de producţie şi apoi transportate pe şantiere pentru asamblarea finală, îmbunătăţind eficienţa, calitatea construcţiei, siguranţa şi protecţia mediului.

Prin investiţii sporite în cercetare şi dezvoltare (R&D), Marcegaglia Steel şi Manni Group îşi propun să genereze un impact concret, în special în ceea ce priveşte inovaţia şi sustenabilitatea, oferind sisteme de construcţie de înaltă tehnologie care asigură costuri previzibile şi minimizarea deşeurilor, îndeplinind şi depăşind astfel cerinţele Pactului Ecologic European.

Pe parcursul acestei operaţiuni, Grupul Marcegaglia a primit asistenţă juridică din partea firmei de avocatură Cappelli Riolo Calderaro Crisostomo Del Din & Partners, în timp ce Manni Group a fost sprijinit de Studio Lambertini & Associati. Deloitte Financial Advisory a gestionat due dilligence şi Planul de Afaceri, iar Bonelli Erede a abordat aspectele antitrust ale tranzacţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb