Participaţia statului s-ar putea reduce la 14,23% din FP

GABRIELA RADU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 29 iulie 2011

ANRP a emis în prima jumătate a lunii iulie titluri de conversie pentru 4,7% din acţiunile FP

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) a transmis în perioada 1-18 iulie un număr 422 titluri de conversie Depozitarului Central pentru transferul unor pachete reprezentând 4,67% din acţiunile Fondului Proprietatea (FP) de la Ministerul Finanţelor în contul a 577 persoane, potrivit Mediafax.

Astfel, participaţia statului ar urma să fie diminuată de la 18,9%, la 14,23%.

Cel mai mare titlu de conversie acordat unei persoane echivalează cu 0,06% din acţiunile Fondului Proprietatea, valorând 4,4 milioane lei (peste un milion de euro) la data emiterii, potrivit Autorităţii.

La calculul valorii pachetului, Autoritatea utilizat un preţ mediu ponderat de 0,5289 lei/acţiune.

Oficialii ANRP au precizat că analizează şi verifică documentele depuse în 293 de dosare.

Oficialii Autorităţii au mai precizat că ANRP nu a modificat ordinea în care sunt emise titlurile de plată aferente despăgubirilor şi/sau de conversie în acţiuni la Fondul Proprietatea, deşi Guvernul i-a acordat acest drept.

"Până la momentul prezentei, instituţia noastră nu a dat curs niciunei solicitări de emitere cu prioritate a titlurilor de conversie pe cazuri sociale sau medicale, cu condiţia depunerii documentelor justificative în acest sens, titlurile de conversie fiind emise şi transmise Depozitarului Central în ordinea înregistrării dosarelor de opţiune", se mai arată în răspunsul Autorităţii.

În Monitorul Oficial a fost publicată, miercuri, o Hotărâre de Guvern prin care a fost modificată HG 1638/2008 care stabilea că Fondului Proprietatea urmau să îi fie virate sumele recuperate de statul român din creanţe externe. Din Hotărâre a fost eliminată orice referire la Fondul Proprietatea.

Guvernul a dat o Ordonanţă, în octombrie anul trecut, prin care a decis că sumele recuperate nu vor mai fi virate FP, ci vor trece la buget.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. luat pe nimic cu concursul dnei presedinte ANRP, care tergiverseaza dosarele cu potential , tocmai pt r a- determina pe proprietarii de drept sa-si vanda dosarul catre samsarii casei, adica a gastii de samsari aflate in sujba sefuluil PDList Ionel Olteanu-secretarul general, care a tradat echipa Blaga, doar ptr a-si proteja afacerile cu energie si dosare ANRP. Oare cand se vor face publc cine sunt beneficiarii marilor dosare bagate-n fata pe firul scurt de la partid? ca toti au facut la fel , cand au condus institutia.QNAF si DNA doarme ca de obicei, cand e vorba de nume grele si afaceri la negru de milioane de euro, care se ascund dupa scutirea de impozit acordata pe drept fostilor proprietari autentici, care insa sunt doar paravan ptr smecherii politici care au luat dosare, gen Verestoy &co . Pe pariu ca peste o treime din FP e controlat de oameni care nu-si pot justifica averile ?apropo de leagea cu averile ilicite....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb