Partners Financial Services devine cel mai mare acţionar al Transilvania Broker de Asigurări

R.S.
Companii / 8 iulie

Tomas Chadzivasilis

Tomas Chadzivasilis

Compania cehă, Partners Financial Services (PFS) intră pe piaţa din România prin achiziţia unei participaţii de 32.89% la Transilvania Broker de Asigurări, una dintre cele mai mari companii de brokeraj în asigurări de pe piaţa locală. Achiziţia, în valoare de peste 6 milioane de euro, transformă PFS în cel mai mare acţionar al Transilvania Broker de Asigurări. Achiziţia face parte din planul de expansiune al Partners Financial Services, care a intrat anterior şi pe pieţele din Slovacia şi Polonia, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Cu peste 19 milioane de locuitori şi un PIB în creştere rapidă, România este una dintre pieţele mari din Europa cu un potenţial de dezvoltare de business.

"Segmentul de consultanţă financiară, aşa cum îl cunoaştem în Republica Cehă, are potenţial mare în România. Oamenii îşi contractează în principal asigurările auto prin intermediari financiari, în timp ce alte servicii financiare sunt accesate direct prin bănci. Noi credem că românii au nevoi financiare similare cu cele ale clienţilor cehi. Partners Financial Services operează cu succes pe piaţă de 17 ani", spune Petr Borkovec, CEO al Partners Financial Services.

Transilvania Broker de Asigurări are peste un milion de clienţi, acoperire naţională şi 1.700 de parteneri de distribuţie. Anul trecut, veniturile sale au ajuns la peste 22 milioane EUR şi a intermediat prime totale de 190 milioane EUR. Compania se află pe piaţă de 17 ani şi este primul broker român listat pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), ceea ce atestă profesionalismul şi stabilitatea companiei, se menţionează în comunicat.

"Avem încredere ca experienţa noastră şi know-how-ul unic pe care îl deţinem, ne vor permite să sprijinim în calitate de acţionar societatea Transilvania Broker de Asigurari pentru ca aceasta să ofere cele mai bune servicii de intermediere financiara clienţilor săi", spune Tomas Chadzivasilis, care gestionează expansiunea Partners în România.

Partners Financial Services urmează să fie aprobat ca nou acţionar de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) din România.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb