Pasajul de la Piaţa Presei Libere va fi circulabil în primăvară

E.D.
Companii #Construcţii / 24 octombrie 2014

Pasajul de la Piaţa Presei Libere va fi circulabil în primăvară

Primarul General, Sorin Oprescu, a verificat astăzi stadiul lucrărilor la pasajul de la Piaţa Presei Libere şi a anunţat că lucrările sunt în grafic, iar acesta va fi circulabil în primăvara anului viitor.

"Sunt mulţumit de evoluţia lucrărilor la acest proiect de infrastructură, extrem de important pentru fluidizarea traficului pe zona de Nord a oraşului. Structura subterană este aproape gata, pereţii mulaţi ai pasajului sunt executaţi în proporţie de 75 la sută. Din noiembrie, Piaţa Presei va fi redată total circulaţiei, urmând ca lucrările să continue în subteran, pe durata întregii ierni, prin metoda pe care constructorul o numeşte «top down»", a declarat Sorin Oprescu, care a explicat că pasajul se execută în aşa fel încât traficul din zonă să nu fie întrerupt pe perioada desfăşurării lucrărilor.

În premieră, bifurcaţia acestui pasaj rutier este făcută în subteran, iar lucrările la pasajul pietonal de la intrarea în Parcul Herăstrău nu vor afecta traficul, pentru că structura va fi lucrată separat şi montată în week-end, arată un comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Primarul Capitalei a subliniat că noul pasaj va fluidiza circulaţia în zonă, cu reducerea timpilor de aşteptare, cu efecte propagate în întreaga zonă centrală şi va fi finalizat în primul trimestru al anului viitor.

Sorin Oprescu a mai explicat că Planul Urbanistic Zonal prevede, pe termen lung, în conexiune cu pasajul ce urmează a fi construit, realizarea unui întreg ansamblu multifuncţional subteran, alcătuit din pasaj pietonal subteran şi parcaj subteran.

Demararea lucrărilor la Pasajul subteran Piaţa Presei Libere s-a impus odată cu finalizarea pasajului denivelat subteran de pe DN 1 - intersecţie cu bulevardul Aerogării, moment în care traficul de la intrarea în oraş s-a mutat în intersecţia din Piaţa Presei Libere. Astfel, zona a devenit principalul nod de circulaţie care impune probleme de trafic, situat la intrarea de nord a Municipiului Bucureşti.

Pasajul este amplasat la intersecţia a patru artere cu trafic ridicat, şoseaua Bucureşti-Ploieşti, şoseaua Kisselef, b-dul Mărăşti, b-dul Poligrafiei. Această intersecţie este traversată de volume mari de trafic (aprox. 12.000 vehicule pe oră) şi înregistrează o circulaţie greoaie, cu numeroase ambuteiaje.

Este un pasaj realizat doar pe un singur sens (cel de intrare în Bucureşti, de pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti), având două ieşiri: una pe bulevardul Kiseleff şi una pe bulevardul Mărăşti.

Soluţia pasajului unidirecţional a fost aleasă luând în calcul eficientizarea raportului cost-beneficii şi în urma analizelor de circulaţie realizate pentru zona respectivă. Astfel, având în vedere că fluxul principal de vehicule din direcţia Fântâna Mioriţa - b-dul Expoziţiei va fi trecut în subteran, acesta nu va mai intra în conflict cu celelalte fluxuri de circulaţie. Analizele de circulaţie au arătat faptul că restul traficului se poate desfăşura fără probleme deosebite la nivelul solului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb