Răbdarea oamenilor, care doresc cât mai repede un tratament împotriva COVID-19, este pusă la încercare, specialiştii nu reuşesc, deocamdată, să facă o minune. Gilead Sciences a anunţat că medicamentul antiviral Remdesivir a oferit beneficii modeste pacienţilor cu forme moderate de COVID-19, pe parcursul unui tratament de cinci zile, în timp ce aceia care au primit medicamentul timp de 10 nu au dovedit rezultate la fel de bune. Acţiunile Gilead au scăzut cu circa 4% în urma informaţiilor. Remdesivir, care se administrează intravenos în spital, este primul medicament care prezintă îmbunătăţiri la pacienţii cu COVID-19 în studiile clinice oficiale, iar informaţiile noi despre eficacitatea acestuia sunt urmărite îndeaproape în întreaga lume, în timp ce naţiunile se luptă cu pandemia. Conform news.ro, un studiu în fază târzie efectuat pe aproape 600 de pacienţi a evaluat siguranţa şi eficacitatea tratamentului cu remdesivir pe parcursul a 5 şi 10 zile, pe lângă îngrijirea standard, pentru pacienţii cu forme moderate de COVID-19 - boala cauzată de noul coronavirus - comparativ cu îngrijirea standard. În ziua 11, aproximativ 76% dintre pacienţii din grupa de tratament de 5 zile au arătat o îmbunătăţire a stării clinice, faţă de doar 66% pentru îngrijirea standard, a arătat Gilead. Aproximativ 70% dintre pacienţii care au primit remdesivir timp de 10 zile au arătat îmbunătăţiri "în tendinţă către atingerea unei semnificaţii statistice", a spus producătorul de medicamente.
Remdesivir este urmărit îndeaproape după ce Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a SUA a acordat luna trecută autorizaţia de utilizare de urgenţă (EUA) a medicamentului, citând rezultatele unui studiu al guvernului american care a arătat că medicamentul a redus perioada de spitalizare cu 31%, sau cu aproximativ patru zile, comparativ cu placebo. În prezent, nu există tratamente sau vaccinuri aprobate în SUA pentru noul coronavirus. Medicamentul a primit aprobarea autorităţilor de reglementare japoneze din domeniul sănătăţii. Zeci de companii lucrează la o varietate de tratamente şi de vaccinuri pentru această boală. Medicamentul, care a eşuat anterior ca tratament pentru Ebola, este conceput pentru a dezactiva mecanismul prin care anumite virusuri, inclusiv noul coronavirus, se multiplică şi pot copleşi sistemul imunitar al gazdei.
1. virus tip ARN
(mesaj trimis de alex în data de 03.06.2020, 09:43)
Este dificil de gasit solutii terapeutice pentru virusuri tip ARN, precum SARS-CoV-2, intrucat acestea muteaza mult mai frecvent decat virusurile tip ADN.
Alte virusuri tip ARN pentru care inca nu exista vaccin, desi sunt studiate de _zeci_ de ani, sunt HIV si virusul hepatic C.
De aceea, nu sunt acceptabile afirmatii facute de epidemiologii locali gen "vom reintra in normal abia dupa descoperirea unui vaccin/tratament pentru SARS-CoV-2" intrucat experienta arata ca o solutie eficace nu va fi disponibila prea curand.
2. fără titlu
(mesaj trimis de George în data de 03.06.2020, 11:17)
Mediocru articol ; pentru informatii detaliate puteti citi articolul "Noaptea ca liliecii" , al blogerului Skeptic Pengus, dar in general cursa principala de gasire a unui vaccin se da in trei acum : vaccinul propus de Moderna a terminat faza I a trialurilor, cel dezvoltat de Cansino (chinezi) si cel dezvoltat de Oxford/Pfizer in colaborare cu suedezii de la Astra Zeneca,ce au operatiuni si in Romania (aici au murit 6 macaci la o doza foarte mare),dar pare cel mai complet deoarece e verificat si pe tractul superior si pe cel inferior,cel dezvoltat de chinezi a fost verificat doar pe tractul inferior si cu o doza mai mica !
Mai documentati-va , sper ca domnul Make sa ia legatura cu excelentul profesionist, ce deocamdata inca isi pastreaza anonimatul , Skeptic Pengus !
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.06.2020, 14:05)
Remdesivir este modest. Este intens promovat de mafia big pharma, Gilead adică. Este o perioada tulbure in care se publica studii false (facute subtil). De pilda cel care a stat la baza opririi testarii la OMS a hidroxiclorochinei la tratament nefiind suplimentat zincul si nici antibiotic.