"Păstrăvarii Făgăraşului" speră la fonduri europene de cinci milioane de euro

OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 15 iulie 2010

"Păstrăvarii Făgăraşului" speră la fonduri europene de cinci milioane de euro

Asociaţia "Păstrăvarii Făgăraşului", care reuneşte crescători de păstrăvi din cinci comune de la Valea Dejanului şi a Sâmbetei, lângă Făgăraş, a obţinut aprobarea din partea Autorităţii de Management al Programului Operaţional pentru Pescuit pentru implementarea unui proiect care vizează dezvoltarea crescătoriilor de peşte în această zonă, precum şi crearea unui punct de atracţie turistică în zonă.

Promotorul proiectului este Camera de Comerţ şi Industrie Braşov - reprezentanţa Făgăraş, iar finanţarea se va face în cadrul Axei 5 a Programului Operaţional pentru Pescuit, măsura "Sprijin pentru înfiinţarea parteneriatelor public-private şi elaborarea strategiilor de dezvoltare locală integrată a zonelor pescăreşti". Din cele nouă proiecte care au primit aprobarea în cadrul acestui program, opt sunt localizate de-a lungul Dunării, iar cel de-al nouălea este situat în Făgăraş, acesta fiind evaluat la cinci milioane de euro.

Gabriel Vâju, directorul reprezentanţei din Făgăraş a CCI Braşov, susţine că strategia se elaborează pe patru direcţii importante. "Prima direcţie vizează mărirea numărului de maternităţi de păstrăvi. A doua vizează construcţia unei fabrici de procesare a cărnii de păstrăv, iar cum apele în care cresc păstrăvi necesită mult oxigen, o a treia direcţie e dedicată construirii unei fabrici de oxigen. Cea de-a patra direcţie vizează dezvoltarea turismului în zona amintită, bazată în principal pe consumul de păstrăv", a declarat sursa citată.

În prezent, păstrăvăriile autorizate care sunt localizate în comunele Recea, Beclean, Lisa, Viola şi Sâmbăta de Sus au o producţie de aproximativ 400 de tone de păstrăv, iar potrivit lui Vâju nivelul de creştere şi valorificare se situează undeva la doar 60% din capacitate.

Asociaţia "Păstrăvarii Făgăraşului" îşi propune să dezvolte păstrăvăriile existente şi să promoveze pe plan naţional şi internaţional reţetele tradiţionale de păstrăv. Investiţia urmează a fi demarată anul viitor, în următoarele patru luni urmând să fie dezvoltată strategia de dezvoltare. Membrii asociaţiei vor face investiţiile din fonduri proprii, urmând ca sumele eligibile să le fie returnate în proporţie de 100%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb