Patriciu va fi citat cu mandat de aducere în dosarul Rompetrol, dacă nu se prezintă pe 3 februarie

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 ianuarie 2010

Dosarul Rompetrol, în care este judecat Dinu Patriciu, a fost amânat ultima oară pe 9 decembrie pentru 6 ianuarie 2010.

Dosarul Rompetrol, în care este judecat Dinu Patriciu, a fost amânat ultima oară pe 9 decembrie pentru 6 ianuarie 2010.

Tribunalul Bucureşti a decis că omul de afaceri Dinu Patriciu va fi citat cu mandat de aducere în dosarul Rompetrol, în cazul în care nu se va prezenta la următorul termen stabilit de instanţă pentru 3 februarie, în condiţiile în care audierea sa a fost decisă în luna mai 2009, informează NewsIn.

Omul de afaceri nu a fost prezent în sală la termenul de miercuri al procesului, avocaţii săi spunând că este plecat din ţară. Cu toate acestea, avocaţii au susţinut că audierea sa nu era posibilă, deoarece răspunsul procurorilor solicitat de avocaţi în urmă cu două termene nu este concludent.

Preşedintele completului de judecată a afirmat că va verifica situaţia legată de răspunsul Parchetului, dar le-a pus în vedere avocaţilor lui Patriciu ca acesta să se prezinte la următorul termen, din 3 februarie, în caz contrar urmând să fie citat cu mandat de aducere.

Dosarul Rompetrol, în care este judecat Dinu Patriciu, a fost amânat ultima oară pe 9 decembrie pentru 6 ianuarie 2010, astfel încât audierea omului de afaceri ajunsese la a şasea amânare, după ce Tribunalul Bucureşti a dispus-o la termenul din 27 mai.

Tribunalul Bucureşti a dispus, la termenul din decembrie, amânarea procesului, pentru ca avocaţii să ia cunoştiinţă de o adresă depusă la dosar de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Termenul următor a fost fixat pentru 6 ianuarie 2010. Dinu Patriciu nu a fost prezent în sală nici la acel termen.

Procesul a fost amânat până acum din lipsă de procedură, pentru că un inculpat nu s-a putut prezenta, dar şi din cauza protestului magistraţilor.

Procurorii au finalizat, în data de 8 septembrie 2006, urmărirea penală în dosarul Rompetrol, respectiv partea referitoare la creanţa Libia şi manipularea pieţei de capital, şi l-au trimis în judecată pe omul de afaceri Dinu Patriciu pentru şapte capete de acuzare. Patriciu este judecat pentru iniţierea unui grup de crimă organizată, spălare de bani în formă agravantă, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, înşelăciune, delapidare, divulgare de informaţii cu caracter secret.

Procurorii DIICOT au mai trimis în judecată în aceeaşi cauză alte 11 persoane, printre care şi patru reprezentanţi ai Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM): Gabriela Anghelache - preşedinte, Paul Miclăuş - vicepreşedinte, Victor Eros - membru şi Elena Albu - şefa Corpului de control din CNVM.

Fostul ministru PNL al comunicaţiilor, Sorin Pantiş, este acuzat de manipulare a pieţei prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare care ar fi putut da semnale false sau care ar fi putut induce în eroare participanţii la piaţa de capital în legătură cu cererea, oferta sau preţul instrumentelor financiare.

Alexandru Bucşă, vicepreşedinte The Rompetrol Group Olanda, este judecat pentru complicitate la delapidare pentru că, în calitate de administrator şi director economic la SC Rompetrol SA l-ar fi ajutat pe Dinu Patriciu să îşi însuşească, în cursul anului 2001, suma de 85 milioane dolari rezultată din Acordul EPSA şi cuvenită bugetului de stat, sumă pe care a traficat-o în interesul Rompetrol Internaţional Ltd şi The Rompetrol Group BVB Olanda. De asemenea, el este acuzat şi de complicitate la spălarea de bani pentru că, în aceeaşi perioadă, l-ar fi ajutat pe omul de afaceri Dinu Patriciu să transfere în mod succesiv fondurile Rompetrol SA, în suma de 15 milioane dolari, pe care le administra în baza Acordului EPSA, cu intenţia de a ascunde şi disimula originea ilicită a acestora. Nu în ultimul rând, el răs-punde în faţa instanţei şi pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, întrucât în cursul anului 2001 s-a asociat cu Dinu Patriciu, Philip George Stephenson, Petrică Grama şi John Hamilton Works, în vederea săvârşirii infracţiunilor de delapidare şi spălare de bani.

Petrică Grama, fost director al Direcţiei Generale a Bugetului de Stat din cadrul Ministerului Finanţelor Publice este acuzat de complicitate la delapidare pentru că l-ar fi ajutat pe Dinu Patriciu, care avea calitatea de administrator la SC Rompetrol SA, să-şi însuşească suma de 85 milioane dolari rezultată din Acordul EPSA şi cuvenită bugetului de stat şi pe care ar fi traficat-o ulterior în interesul Rompetrol Internaţional Ltd şi The Rompetrol Group BVB Olanda. Şi el este acuzat de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Cerasela Rus, agent de servicii de investiţii financiare şi trader la SSIF Alpfa Finance, a fost acuzată de complicitate la manipularea pieţei prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare care dau sau ar putea da semnale false sau care induc în eroa-re în legătură cu cererea, oferta sau preţul instrumentelor financiare şi care menţin prin acţiunea uneia sau a mai multor persoane acţionând împreună, preţul unuia sau al mai multor instrumente financiare, la un nivel anormal ori artificial. De asemenea, mai este acuzată şi de sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Sorin Roşca Stănescu a fost acuzat de utilizare de informaţii privilegiate şi aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracţional organizat.

Florin Iulian Aldea, agent de servicii de investiţii financiare, reprezentant al SSIF Alpfa Finance, a fost acuzat de complicitate la săvârşirea infracţiunii de manipulare a pieţei şi complicitate la spălare de bani.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. A bunch of crooks !!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb